Za domovní vchod se nestyďte!

Kategorie: Dveře

Dnes si, milé děti, budeme vyprávět o vchodových dveřích. Jaké máte doma vchodové dveře, Pepíčku? My doma nemáme vchodové dveře, chodíme průjezdem, odpoví smutně Pepíček. A to je chyba, protože k moderní domácnosti patří vchodové dveře zcela neodmyslitelně.

Ve fiktivní škole, kterou jsme v úvodu zmínili, měla paní učitelka pravdu. Vchodové dveře totiž zajišťují bezpečí domova, současně jsou také vizitkou domu. Odborníci ale kladou důraz nejen na jejich vzhled, ale také na tepelnou a zvukovou izolaci. Doporučují dveře ze dřeva smrku, borovice a dubu, oblíbená je dnes také tropická dřevina meranti. Vyrábějí se pomocí nových technologií a poznatků, které zaručují mj. dlouhou životnost a bezproblémovou funkčnost. Navíc vám je sousedé budou závidět.

Záleží na detailu

Kvalita a stabilita vchodových dveří ze Slavony Slavonice je dána kvalitními materiály, Otevřené vchodové dveře s vícebodovým zámkemověřenou konstrukcí a pečlivým provedením všech detailů.

Nová výrobní technologie prodloužila životnost výrobků díky povrchové úpravě na jednotlivých dílech dveří ještě před sklížením. Tak jsou ošetřeny všechny povrchy, a zejména čelní dřevo. U něj by totiž mohlo při zvýšené vlhkosti docházet k jejímu nasáknutí. Na sklížené dveře poté lakýrník nastříká pod vysokým tlakem elastickou lazuru s UV ochranou.

Vchodové dveře jsou osazeny bezpečnostními vícebodovými zámky , masivními závěsy, které jsou zafrézovány v rámu i křídle dveří. Zamezují tak svěšování křídla, a současně je dobře seřídíte.

Dveře mají nové prahy, které jsou dělené a přerušují tepelný most. Těsní ve dvou úrovních a jsou doplněny podkladními profily s napojením na hydroizolaci.

Rám a sendviče

Vchodové dveře dělíme podle konstrukce dveřního křídla na rámové (Klasik) a sendvičové (Trend).

Vchodové dveře Klasik mají dveřní křídlo tvořeno rámem s výplní. Tyto dveře jsou členitější, hodí se podle provedení na chalupu, ale i do moderních domů. Jako výplně se používají buď vrstvené desky, které jsou izolované uprostřed PU pěnou. Proto vynikají dobrými izolačními vlastnostmi. Další možností výplně jsou izolační trojskla, která mohou být s bezpečnostním a ornamentálním sklem.

Sendvičová konstrukce Trend reaguje na požadavek na hladké dveře a jejich moderní vzhled. Dveřní křídlo není členité. Jeho skrytý rám je tvořen vícevrstvými lepenými hranoly, střed křídla je vyplněn PU pěnou s výbornými tepelně - izolačními vlastnostmi. Celé dveřní křídlo je pak kryté překližkovou deskou. Bývá také zcela hladké bez prosklení, nebo v něm může být vsazeno izolační trojsklo, které je z venkovní strany bez zasklívacího rámečku. Vyhovuje tak aktuálnímu trendu moderní výroby dveří.

Hliníkem na počasí

Sortiment vchodových dveří Slavona byl rozšířen o dřevohliníkové dveře ve stejných konstrukčních systémech jako dřevěné dveře Trend a Klasik. Hliníkový plášť u těchto dveří poskytuje ochranu proti povětrnostním vlivům a prodlužuje jejich životnost.


Vchodové dveře NUOVO - konstrukce Trend

Podrobnější informace o vchodových dveřích a rozsáhlý katalog naleznete na webových stránkách SLAVONA Slavonice, která připravila mimořádnou nabídku vchodových dveří za velmi výhodné ceny.

www.slavona.cz


14.12.2010

Doporučené odkazy

SMOLA Josef ING. ARCH. - autorizovaný architekt
Dlouhodobě se věnuje problematice bydlení, individuálním návrhům domů, včetně tvorby ...
M.T.A., spol. s r.o.
Dodavatel materiálů pro dřevostavby. Jeden z hlavních partnerů "Domu snů"
SLAVONA - tradiční český výrobce oken a dveří

Výrobce dřevěných oken a dveří s dlouholetou tradicí, hlavním zaměřením je ...


Doporučené články

Dobré pracovní oblečení užijete i na zahradě

Pracovní oblečení se rozhodně nenosí pouze do práce, tedy do zaměstnání. Šikovné montérky se spoustou kapes a pohodlné tričko užijete i doma, když se pustíte do nějaké kutilské činnosti, nebo se vydáte pracovat na zahradu. Češi jsou milovníci chat a zahrádek. Rádi zde ...

celý článek
Jak se zbavit v roce 2022 kadeřavosti broskvoní a mít bohatou úrodu broskví pro celou rodinu?

Jak se zbavit v roce 2022 kadeřavosti broskvoní a mít bohatou úrodu? Kadeřavost broskvoní je častým problémem, který řeší nejeden zapálený zahrádkář. Důležitým faktorem je hlavně prevence v podobě včasného ošetření stromů. Kdy a jak zakročit a ochránit svou ...

celý článek
Jakou barvu do interiéru?

Jakou barvu do interiéru? Volba barvy v interiéru je velmi důležitým krokem, který není radno uspěchat. Přeci jen s vámi zvolenou barvou budete žít. Alespoň do té doby, kdy se rozhodnete překrýt ji barvou jinou. Barva v interiréru do značné míry předurčuje jeho atmosféru a ...

celý článek
Stavba Domu snů | Články o bydlení | Česká okna a dveře | Galerie o bydlení | Odkazy
Dům snů - informace o stavbě nízkoenergetických a pasivních domů.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Galerie o bydlení | EkodřevostavbyEurookna a dveře | SLAVONA | Okna a dveře | Keramické lustry na chalupu | Vybavení chalupy | Stavba chalupy