Pusťte se do výběru bazénu, ať stihnete koupací sezónu

Kategorie: 0

V současné koronavirové situaci si spousta lidí navykla trávit čas doma, ostatně není se čemu divit, když byly restaurace, kulturní zařízení, ba dokonce kryté bazény po několik měsíců uzavřeny. Pokud se ani v letních měsících nechystáte příliš mezi lidi, protože vám vyhovuje soukromí, neochuďte se o koupací sezónu. Pořiďte si bazén na zahradu. Pořizovací ceny jsou navíc přijatelné. V následujících řádcích vám prozradíme, jaké druhy bazénů existují.

Existuje spousta výrobců bazénů, nicméně k těm nejvýznamnějším spadá jednoznačně společnost ALBIXON. Jedná se o specialistu nejen na bazény, ale také jejich zastřešení.

Skimmerové bazény

Samotný název napovídá, že skimmerové bazény disponují takzvaným skimmerem, jehož úkolem je nasávat bazénovou vodu do filtrace. Ve filtraci se potom voda čistí a dostává se skrze trysky opět do bazénu. Skimmerové bazény nevyžadují automatické dopouštění vody.

Přelivové bazény

V posledních několika letech se do popředí dostávají přelivové bazény, přičemž voda přepadává do obvodních žlábků. Voda z těchto žlábků směřuje do akumulační nádrže, odkud se nasává do filtrace. Přes trysky se čistá voda vrací zpět do bazénu. Jelikož mají přelivové bazény akumulační nádrž, musí disponovat i automatickým dopouštěním vody.

Bazény vypláštěné těžkou fólií

Poslední skupinu tvoří bazény vypláštěné těžkou fólií, které jsou už pro vskutku náročné jedince, již mají specifické požadavky na velikost a design. Při vypláštění nejste omezováni tvarem, takže bazén může být originální. Vybrat si můžete z pestré škály barev a vzorů fólie, hloubka může dosahovat až dvou metrů a samozřejmostí je odolnost vůči UV záření.

Tak neváhejte a vyberte si bazén pro svou zahradu. ALBIXON vám poskytne i celou řadu příslušenství či zastřešení, které prodlouží koupací sezónu.


24.5.2021

Doporučené odkazy

SMOLA Josef ING. ARCH. - autorizovaný architekt
Dlouhodobě se věnuje problematice bydlení, individuálním návrhům domů, včetně tvorby ...
SLAVONA - tradiční český výrobce oken a dveří

Výrobce dřevěných oken a dveří s dlouholetou tradicí, hlavním zaměřením je ...

ATREA - specialista na rekuperaci tepla
Zásadním principem výrobního programu firmy ATREA s. r. o. je již od roku ...

Doporučené články

Dobré pracovní oblečení užijete i na zahradě

Pracovní oblečení se rozhodně nenosí pouze do práce, tedy do zaměstnání. Šikovné montérky se spoustou kapes a pohodlné tričko užijete i doma, když se pustíte do nějaké kutilské činnosti, nebo se vydáte pracovat na zahradu. Češi jsou milovníci chat a zahrádek. Rádi zde ...

celý článek
Jak se zbavit v roce 2022 kadeřavosti broskvoní a mít bohatou úrodu broskví pro celou rodinu?

Jak se zbavit v roce 2022 kadeřavosti broskvoní a mít bohatou úrodu? Kadeřavost broskvoní je častým problémem, který řeší nejeden zapálený zahrádkář. Důležitým faktorem je hlavně prevence v podobě včasného ošetření stromů. Kdy a jak zakročit a ochránit svou ...

celý článek
Jakou barvu do interiéru?

Jakou barvu do interiéru? Volba barvy v interiéru je velmi důležitým krokem, který není radno uspěchat. Přeci jen s vámi zvolenou barvou budete žít. Alespoň do té doby, kdy se rozhodnete překrýt ji barvou jinou. Barva v interiréru do značné míry předurčuje jeho atmosféru a ...

celý článek
Stavba Domu snů | Články o bydlení | Česká okna a dveře | Galerie o bydlení | Odkazy
Dům snů - informace o stavbě nízkoenergetických a pasivních domů.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Galerie o bydlení | EkodřevostavbyEurookna a dveře | SLAVONA | Okna a dveře | Keramické lustry na chalupu | Vybavení chalupy | Stavba chalupy