Bez kvalitní postele se neobejdete!

Kategorie: 0

V posteli strávíme až třetinu svého života. Už jen z toho důvodu bychom měli udělat maximum pro to, aby tato část života stála za to.
Základní rozdělení postelí je na jednolůžko a dvoulůžko. A pak je dělíme podle materiálu, a to na postele dřevěné, kovové, z masivu, dřevotřísky, čalouněné a boxspringové. Jakou postel zvolit? Záleží na vašich preferencích.

Postele z masivu

Odolností, pevností, krásným designem a dlouhou životností vynikají postele z masivu. Ty doslova podobně jako některé ženy zrají jako víno. Čím starší, tím vypadají lépe. Z tohoto důvodu lze investici do masivu rozhodně doporučit. Počítejte ovšem s jejich vyšší váhou i cenou, obzvláště u postelí z tvrdého dřeva, jako je buk, dub, jasan, ořech a třešeň. Tyto dřeviny zároveň patří mezi nejodolnější.

Dřevotříska

Cenově dostupnější jsou postele z dřevotřísky s povrchem většinou z laminované folie. Za méně peněz však dostanete i méně muziky. V tomto případě kratší životnost. Po uplynutí několika let dřevotřísková postel začíná vrzat a z konstrukce se může také uvolňovat lepidlo.

Kontinentální boxspringové

Velmi stabilní a pohodlné jsou postele boxspringové, kterým se také říká kontinentální. Z nich se uživatelům díky jejich výšce dobře vstává, proto jsou správnou volbou pro seniory. Mějte však na paměti, že kontinentální postele bývají velmi těžké. Boxspringová postel váží přes sto kilogramů, což samozřejmě zhoršuje manipulaci s ní. Jakmile tuto postel jednou umístíte na jedno místo, přemisťovat na jiné ji budete s velkými obtížemi. Problematické také bývá její stěhování do vyšších pater domu.

Kovové

Sháníte-li naopak lehkou postel, zvažte kovovou. Ta se v interiéru nejenže bude dobře vyjímat, ale zároveň vás překvapí svou nízkou váhu. Kovové postele se totiž často vyrábějí z profilovaných plechů a dutých trubek zaručující jejich nízkou hmotnost. Vrzání postele vás ale dříve či později zřejmě nemine.

Čalouněné

Jistou alternativu boxspringových postelí představují postele čalouněné, tedy s konstrukcí potaženou kůží či textilií. Výhodou těchto postelí bývají jejich úložné prostory. Nevýhodou vyšší nároky na údržbu. Doporučit tento typ postelí nelze ani astmatikům a alergikům.

25.1.2021

Doporučené odkazy

SMOLA Josef ING. ARCH. - autorizovaný architekt
Dlouhodobě se věnuje problematice bydlení, individuálním návrhům domů, včetně tvorby ...
M.T.A., spol. s r.o.
Dodavatel materiálů pro dřevostavby. Jeden z hlavních partnerů "Domu snů"
RADION - Mgr. Stanislav Paleček
Firma RADION - Mgr.Stanislav Paleček se zabývá diagnostikou staveb od radonového průzkumu po ...

Doporučené články

Dobré pracovní oblečení užijete i na zahradě

Pracovní oblečení se rozhodně nenosí pouze do práce, tedy do zaměstnání. Šikovné montérky se spoustou kapes a pohodlné tričko užijete i doma, když se pustíte do nějaké kutilské činnosti, nebo se vydáte pracovat na zahradu. Češi jsou milovníci chat a zahrádek. Rádi zde ...

celý článek
Jak se zbavit v roce 2022 kadeřavosti broskvoní a mít bohatou úrodu broskví pro celou rodinu?

Jak se zbavit v roce 2022 kadeřavosti broskvoní a mít bohatou úrodu? Kadeřavost broskvoní je častým problémem, který řeší nejeden zapálený zahrádkář. Důležitým faktorem je hlavně prevence v podobě včasného ošetření stromů. Kdy a jak zakročit a ochránit svou ...

celý článek
Jakou barvu do interiéru?

Jakou barvu do interiéru? Volba barvy v interiéru je velmi důležitým krokem, který není radno uspěchat. Přeci jen s vámi zvolenou barvou budete žít. Alespoň do té doby, kdy se rozhodnete překrýt ji barvou jinou. Barva v interiréru do značné míry předurčuje jeho atmosféru a ...

celý článek
Stavba Domu snů | Články o bydlení | Česká okna a dveře | Galerie o bydlení | Odkazy
Dům snů - informace o stavbě nízkoenergetických a pasivních domů.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Galerie o bydlení | EkodřevostavbyEurookna a dveře | SLAVONA | Okna a dveře | Keramické lustry na chalupu | Vybavení chalupy | Stavba chalupy