Dávkovač na lepidlo KM BETA zajistí přesnost při nanášení a urychlí zdění

Kategorie: Stavba
Tenkovrstvé zdění na lepidlo stále častěji nahrazuje klasické maltové zdění. Použití celoplošného lepidla představuje výraznou úsporu materiálu, a tedy i nákladů, a zároveň vyšší rychlost výstavby. Další urychlení a usnadnění práce představuje novinka od KM BETA, nový dávkovač na lepidlo. Tato pomůcka je určena pro zdění z vápenopískových cihel KMB SENDWIX, které společnost KM Beta dodává. Díky dávkovači lze docílit nanesení rovnoměrné vrstvy lepidla výšky 3 mm v celé ploše, a tím pádem dokonalou přípravu spáry pro položení další řady zdicích prvků.
SENDWIXDávkovač na lepidloDávkovač na lepidloSENDWIX štít
Dávkovač lepidla je určen pro dokonale přesné a rovnoměrné nanesení lepidla v celé ploše ložné spáry. Díky použití dávkovače lze docílit požadované, přesně třímilimetrové vrstvy lepidla v ložné spáře. V celé nanášecí hraně je totiž výška zubu naprosto shodná. Stavebník při použití dávkovače ocení zásadní zrychlení celé výstavby a přesnost při nanášení, především dokonale rozprostřenou vrstvu lepidla v požadované tloušťce.

Novinka je tvořena zvýšenou rámovou konstrukcí v šířce podle tloušťky zdiva (115, 240 a 290 mm), otěruvzdorným profilem pro vedení dávkovače a stavitelným zubovým hradítkem. Lepidlo určené pro tenkovrstvé zdění se posunem dávkovače rozprostře v požadované tloušťce po ložné spáře zdiva. Do takto nanesené tenké vrstvy lepidla se pokládá nová vrstva cihel.

V nabídce jsou 3 varianty dávkovačů pro tloušťky zdiva 115, 240 a 290 mm. Novinku prodává společnost KM Beta za 1155 Kč (vč. DPH), a to především v síti stavebnin. Lze si ji objednat také u obchodních manažerů firmy nebo na internetu (www.shop.kmbeta.cz).

O systému KMB SENDWIX

Zdicí systém KMB SENDWIX je prvním uceleným a certifikovaným systémem vícevrstvých konstrukcí na českém trhu. Byl navržen speciálně pro energeticky úsporné, nízkoenergetické a pasivní domy.

Vápenopískové cihly, které jsou základem systému, patří mezi moderní stavební materiály používané jako vnitřní i obvodové zdivo, pro nosné, dělicí i výplňové konstrukce.

64 variant systému

Moderní vápenopískové zdicí prvky jsou vyrobené s vysokou přesností a umožňují tak tenkovrstvé lepení a spolu se suchou převazbou svislých spár systému pero-drážka zajišťují podstatně vyšší rychlost výstavby a významnou úsporu materiálů.

Na vápenopískové zdivo se z vnější strany přikládá tepelná izolace. Ve třech variantách systému KMB SENDWIX je k dispozici celkem 64 různých typů řešení, která se liší tloušťkou i tepelně-technickými parametry.

Ve variantě KMB SENDWIX P je tepelným izolantem kontaktní stabilizovaný polystyren, ve variantě KMB SENDWIX M kontaktní minerální izolace z čediče. Třetí možností je KMB SENDWIX L, provětrávaná konstrukce krytá pláštěm z pohledových spárovaných vápenopískových cihel s izolantem v podobě minerální izolace. Ve všech variantách systému je zajímavá jeho cena, plně srovnatelná s cenou standardních jednoplášťových konstrukcí, přičemž zohledňuje užitkové vlastnosti.

Systém je koncipován tak, aby tepelné vlastnosti zdiva vysoce překračovaly i hodnoty doporučované normou. Navíc je ze stavební praxe obecně známo, že úniky tepla přes tzv. „tepelné mosty" (zeslabení izolačních schopností zdiva) se efektivněji eliminují u konstrukcí vícevrstvých než u jednoplášťového zdiva.

Vzhledem k vysokým pevnostem zdiva KMB SENDWIX lze navrhovat nosné stěny z tohoto materiálu již v tloušťce 175 mm, takže oproti klasické jednoplášťové konstrukci získáte až 10 % užitné plochy navíc! Díky mimořádným objemovým hmotnostem vápenopískových prvků vyniká KMB SENDWIX také skvělým tlumením hluku (Rw až 56 dB - tzv. akustická pohoda), má vysoký stupeň požární odolnosti, příznivé parametry příjmu a výdeje vlhkosti (vlhkostní mikroklima) a výbornou akumulaci tepla!

Novinka pro minimalizaci tepelných mostů

Nový vápenopískový prvek KMB SENDWIX THERM pro minimalizaci tepelných mostů mezi stěnou a základovou konstrukcí, případně stěnou suterénu stavby, se používá v rámci systému SENDWIX jako první zakládací řada zdicích prvků. Jde o speciální izolační blok vyrobený ze stejných surovin jako ostatní prvky ze systému SENDWIX, navíc však se speciální příměsí, která zvyšuje tepelný odpor až o 50 %. Nový prvek nabízí společnost KM Beta ve třech rozměrech - pro tloušťky stěn 240, 175 a 115 mm. Další podrobnosti o systému SENDWIX a novince na www.sendwix.cz.


22.9.2013

Doporučené odkazy

SLAVONA - tradiční český výrobce oken a dveří

Výrobce dřevěných oken a dveří s dlouholetou tradicí, hlavním zaměřením je ...

RADION - Mgr. Stanislav Paleček
Firma RADION - Mgr.Stanislav Paleček se zabývá diagnostikou staveb od radonového průzkumu po ...
Knauf Praha, s. r. o.
Společnost  Knauf Praha, s. r. o., působí na českém trhu v oblasti výroby a prodeje ...

Doporučené články

Dobré pracovní oblečení užijete i na zahradě

Pracovní oblečení se rozhodně nenosí pouze do práce, tedy do zaměstnání. Šikovné montérky se spoustou kapes a pohodlné tričko užijete i doma, když se pustíte do nějaké kutilské činnosti, nebo se vydáte pracovat na zahradu. Češi jsou milovníci chat a zahrádek. Rádi zde ...

celý článek
Jak se zbavit v roce 2022 kadeřavosti broskvoní a mít bohatou úrodu broskví pro celou rodinu?

Jak se zbavit v roce 2022 kadeřavosti broskvoní a mít bohatou úrodu? Kadeřavost broskvoní je častým problémem, který řeší nejeden zapálený zahrádkář. Důležitým faktorem je hlavně prevence v podobě včasného ošetření stromů. Kdy a jak zakročit a ochránit svou ...

celý článek
Jakou barvu do interiéru?

Jakou barvu do interiéru? Volba barvy v interiéru je velmi důležitým krokem, který není radno uspěchat. Přeci jen s vámi zvolenou barvou budete žít. Alespoň do té doby, kdy se rozhodnete překrýt ji barvou jinou. Barva v interiréru do značné míry předurčuje jeho atmosféru a ...

celý článek
Stavba Domu snů | Články o bydlení | Česká okna a dveře | Galerie o bydlení | Odkazy
Dům snů - informace o stavbě nízkoenergetických a pasivních domů.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Galerie o bydlení | EkodřevostavbyEurookna a dveře | SLAVONA | Okna a dveře | Keramické lustry na chalupu | Vybavení chalupy | Stavba chalupy