Inovace v okenních profilech ze dřeva

Kategorie: 0

Dřevěná okna do rodinného domu patří. Nejen proto, že to tak je od nepaměti, ale hlavně mají výborné tepelně-izolační vlastnosti.

Zlepšení tepelně izolačních vlastností oken

Dřevo je vynikající tepelně izolační materiál a proto mají dřevěná okna velmi dobré tepelně izolační vlastnosti. Pokud se chce dosáhnout ještě lepších výsledků, je potřeba vložit do okenního profilu materiál s ještě nižší tepelnou vodivostí.

Proto ve Slavoně vyvíjí nové profily oken s vloženým izolačním materiálem.

Dřevohliníkové okno CLIMA 140 se čtyřsklemDřevohliníkové okno HA110-PURDřevěné okno SC92-PLUSDřevěné okno SC92-PURDřevěné okno Thermowood boroviceDřevěné okno Thermowood jasan

Jednou z variant je varianta okna SOLID COMFORT SC92-PLUS, kde je zateplena kritická část okenního rámu u parapetu a v okenním křídle okolí izolačního skla. Další variantou je okno SC92-PUR, které je zatepleno v celé šířce profilu.

Stejně jako dřevěná okna jsme zdokonalili i dřevohliníková okna vložením izolačního materiálu, tak vznikl nový profil HA110-PUR.

Dokonalé utěsnění oken zevnitř

Při stavbě nízkoenergetických a pasivních domů se klade důraz na dokonalé utěsnění. Tato skutečnost mění požadavky na konstrukci oken. Je nutné zlepšit jejich utěsnění z vnitřní strany, abychom zabránili pronikání vlhkého vzduchu z interiéru do oken.

Nejen na toto jsme mysleli při vývoji konstrukce dřevěných oken SOLID COMFORT. Zdokonalili jsme utěsnění zasklívacích lišt, zavedli nový systém odvětrání skel a samozřejmě jsme použili i vhodnější vnitřní těsnící profil.

Takže ani vlivem přetlaku nedochází ke kondenzaci mezi křídlem a rámem okna.

Okna se solárními zisky - okna s kladnou bilancí

Znamená to, že více energie přijmou, než jimi unikne. Proto je významná propustnost slunečního záření sklem a orientace ke světovým stranám. Vyrábíme okna s izolačními trojskly s vysokou energetickou propustností g=62% (std. trojsklo má g=50%).

Dřevěná okna - Thermowood

Ovšem pokud chceme takřka neomezenou životnost při zachování přírodního vzhledu okna, pak je zde novinka. Dřevěná okna z venkovní strany z borovice nebo jasanu v provedení Thermowood (tepelně upravené dřevo).

Tepelně upravené dřevo (Thermowood) je nový druh materiálu s inovovanou strukturou dřeva dosaženou tepelnou a vlhkostní úpravou, která pozitivně ovlivňuje a zlepšuje nejen trvanlivost, ale i další fyzikální a mechanické vlastnosti.

www.slavona.cz

Související články:

Okna vybírejte pečlivě, bunkr není řešení

Dřevěná eurookna? Nejen do pasivního domu

Hliník se odstěhoval na okna

Za vchod do domu se nestyďte!


2.11.2011

Doporučené odkazy

Knauf Praha, s. r. o.
Společnost  Knauf Praha, s. r. o., působí na českém trhu v oblasti výroby a prodeje ...
RADION - Mgr. Stanislav Paleček
Firma RADION - Mgr.Stanislav Paleček se zabývá diagnostikou staveb od radonového průzkumu po ...
ATREA - specialista na rekuperaci tepla
Zásadním principem výrobního programu firmy ATREA s. r. o. je již od roku ...

Doporučené články

Dobré pracovní oblečení užijete i na zahradě

Pracovní oblečení se rozhodně nenosí pouze do práce, tedy do zaměstnání. Šikovné montérky se spoustou kapes a pohodlné tričko užijete i doma, když se pustíte do nějaké kutilské činnosti, nebo se vydáte pracovat na zahradu. Češi jsou milovníci chat a zahrádek. Rádi zde ...

celý článek
Jak se zbavit v roce 2022 kadeřavosti broskvoní a mít bohatou úrodu broskví pro celou rodinu?

Jak se zbavit v roce 2022 kadeřavosti broskvoní a mít bohatou úrodu? Kadeřavost broskvoní je častým problémem, který řeší nejeden zapálený zahrádkář. Důležitým faktorem je hlavně prevence v podobě včasného ošetření stromů. Kdy a jak zakročit a ochránit svou ...

celý článek
Jakou barvu do interiéru?

Jakou barvu do interiéru? Volba barvy v interiéru je velmi důležitým krokem, který není radno uspěchat. Přeci jen s vámi zvolenou barvou budete žít. Alespoň do té doby, kdy se rozhodnete překrýt ji barvou jinou. Barva v interiréru do značné míry předurčuje jeho atmosféru a ...

celý článek
Stavba Domu snů | Články o bydlení | Česká okna a dveře | Galerie o bydlení | Odkazy
Dům snů - informace o stavbě nízkoenergetických a pasivních domů.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Galerie o bydlení | EkodřevostavbyEurookna a dveře | SLAVONA | Okna a dveře | Keramické lustry na chalupu | Vybavení chalupy | Stavba chalupy