Zapuštěný bazén s pořádně tlustou stěnou

Kategorie: Bazény
Zapuštěný bazén je ideálním řešením, jak si naplno užít volný čas s rodinou. Při jeho výběru je ale potřeba zohlednit nejen cenu, rozměry a možné vybavení. Podstatnou roli hraje i tloušťka jádra, které tvoří základ bazénové vany, a také složení všech jejích vrstev. Na nich z velké části závisí odolnost i životnost celého bazénu. Výbornou volbou jsou kompozitní bazény Balarepo; laminátová konstrukce v jejich případě dosahuje unikátní tloušťky až 1,5 cm a skladba všech vrstev „bazénové vany" je volena tak, aby byla tvarově stálá a účinně a dlouhodobě vzdorovala i náruživým vodním hrátkám, povětrnostním vlivům i UV záření. Samozřejmostí u všech bazénů Balarepo je kompletní zateplení venkovní strany stěn již z výroby.
Balarepo_SlapyBalarepo_SlapyBalarepo_SlapyBalarepo_rez_stenou_s popiskou_

Tloušťka pro tvarovou stálost i delší životnost

Základ bazénů Balarepo tvoří laminát jako unikátní materiál spojující v sobě vlastnosti skelného vlákna, pryskyřice a dalších komponent, jež jsou výrobním tajemstvím. Kompozitní jádro, jež je z něj vyrobeno, představuje nosnou kostru celého bazénu. U bazénů Balarepo má přitom unikátní tloušťku - v oblasti stěn se pohybuje mezi 5 až 7 milimetry, u schodiště, které nese největší zátěž, to je dokonce 15 mm. Díky tomu je bazén tvarově stálý, nekroutí se, neprohýbá ani nevlní. To usnadňuje jeho zabudování, podstatně se snižuje riziko mechanického poškození. Masivní konstrukce je odolnější proti stárnutí, bez úhony vydrží i drsnější zacházení například při dětských hrách, lépe odolává zteření a celkově disponuje delší životností. Protože je celkově sama o sobě velmi pevná a stabilní, stačí ji pouze zasypat levným suchým stabilizačním betonem.

Proti slunci i chladu

Bazénová stěna však není jen nosný laminát. V případě Balarepa se skládá hned z 8 vrstev, jejichž úkolem je společně stvořit takovou bazénovou vanu, jež bude odolná, krásná na pohled a bude ke spokojenosti sloužit po mnoho let. Běžně viditelné vrstvy jsou přitom jen dvě - před zabudováním je to zateplení na vnější straně a potom barevný dekor povrchu bazénu.

Zateplení stěn bazénu má podstatný vliv na snížení nákladů k udržení teplé bazénové vody. Zamezí tomu, aby teplo odváděl po dešti vlhký beton, v němž je bazén usazen. Ve správně izolovaném bazénu je voda nejen mnohem teplejší, ale navíc při kontaktu s bazénovou stěnou navozuje příjemně teplý pocit. Kromě snížení tepelných ztrát nástřik pěnou také dodatečně ztužuje těleso bazénu a kompletně jej z venkovní strany chrání proti případnému poškození při stavebních pracích.

Přestože viditelná povrchová strana zaujme především možností vybrat si ze 7 různých dekorů obohacených perleťovým efektem, od modré přes tmavě modrou, tmavě zelenou, pískovcově zlatavou, bílou až po světle šedou a šedou, její materiál je vyroben tak, aby konstrukci chránil před povětrnostními vlivy, náhlými změnami teplot i UV zářením. Spolu s tím bazén ochraňuje i vůči mechanickému poškození a vlivu chemických látek obsažených v bazénové vodě.

Jen o 10 cm větší výkop

Protože bazény Balarepo jsou již při výrobě osazeny technologiemi i zatepleny, je jejich zabudování snadné a časově nenáročné. Pro zapuštění do země je potřeba výkop jen o 10 centimetrů větší než samotný bazén, což podstatně snižuje náklady na stavební práce i celkovou finální úpravu okolí.

Tip:

Zvažujete výběr bazénu? Co třeba Balarepo Slapy? Příjemně prostorný obdélníkový bazén o délce 6,2 metru, šířce 3 metry a hloubce 1,5 metru se vejde i na menší pozemek, a přitom poskytne dostatek prostoru k vodním radovánkám. Bazén je vybaven oboustranným rohovým schodištěm, které je propojeno pohodlnou lavicí určenou k relaxaci a odpočinku. Lavici lze vybavit perličkovou lázní a hydromasáží. Zájemci o rekreační či kondiční plavání určitě ocení vybavení výkonnými protiproudy. Za horkých dní přijde vhod možnost nočního koupání v unikátní atmosféře speciálně prosvětlené vodní hladiny LED svítidly, jež umožňují měnit barvu podle nálady. Při konstrukci bazénu se myslelo i na děti, seniory a lidi se zhoršenou pohyblivostí - v polovině stěny bazénu je po celém obvodě hrana sloužící k usnadnění výlezu z bazénu i mimo prostor schodiště. V rozích zadní stěny jsou k tomuto účelu navíc zvětšeny nášlapné plochy. Obdélníkový bazén Balarepo Slapy se základním vybavením lze pořídit od 160 000 Kč. (Cena uvedena bez DPH a nákladů na stavební práce)

Více informací naleznete na www.balarepo.cz


22.3.2015

Doporučené odkazy

M.T.A., spol. s r.o.
Dodavatel materiálů pro dřevostavby. Jeden z hlavních partnerů "Domu snů"
Knauf Praha, s. r. o.
Společnost  Knauf Praha, s. r. o., působí na českém trhu v oblasti výroby a prodeje ...
RADION - Mgr. Stanislav Paleček
Firma RADION - Mgr.Stanislav Paleček se zabývá diagnostikou staveb od radonového průzkumu po ...

Doporučené články

Dobré pracovní oblečení užijete i na zahradě

Pracovní oblečení se rozhodně nenosí pouze do práce, tedy do zaměstnání. Šikovné montérky se spoustou kapes a pohodlné tričko užijete i doma, když se pustíte do nějaké kutilské činnosti, nebo se vydáte pracovat na zahradu. Češi jsou milovníci chat a zahrádek. Rádi zde ...

celý článek
Jak se zbavit v roce 2022 kadeřavosti broskvoní a mít bohatou úrodu broskví pro celou rodinu?

Jak se zbavit v roce 2022 kadeřavosti broskvoní a mít bohatou úrodu? Kadeřavost broskvoní je častým problémem, který řeší nejeden zapálený zahrádkář. Důležitým faktorem je hlavně prevence v podobě včasného ošetření stromů. Kdy a jak zakročit a ochránit svou ...

celý článek
Jakou barvu do interiéru?

Jakou barvu do interiéru? Volba barvy v interiéru je velmi důležitým krokem, který není radno uspěchat. Přeci jen s vámi zvolenou barvou budete žít. Alespoň do té doby, kdy se rozhodnete překrýt ji barvou jinou. Barva v interiréru do značné míry předurčuje jeho atmosféru a ...

celý článek
Stavba Domu snů | Články o bydlení | Česká okna a dveře | Galerie o bydlení | Odkazy
Dům snů - informace o stavbě nízkoenergetických a pasivních domů.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Galerie o bydlení | EkodřevostavbyEurookna a dveře | SLAVONA | Okna a dveře | Keramické lustry na chalupu | Vybavení chalupy | Stavba chalupy