Vyberte si křeslo na čtení

Kategorie: Obývací pokoj
Křesla se pomalu, ale jistě dostávají zpátky do našich domácností. Vždyť už naše babičky říkaly, že je potřeba mít doma křeslo, kde si má člověk odpočinout po náročném dni. Je z čeho vybírat, proto jsme pro vás sepsali možnosti.

Vybírejte pečlivě

Vždycky byl váš sen mít doma křeslo, kde si sednete s knížkou, čajem, zabalíte se do deky a budete odpočívat nebo jen tak koukat z okna? Tak směle do toho, na trhu je celá řada pohodlných křesel, která jsou takovým aktivitám přímo navržená. Ale musíte vybírat a hlavně vyzkoušet.

Víte, kde se křesla vzala?

Křesla původně vznikla už ve starém Egyptě, kde byla učená pro faraony a vysoké úředníky, ostatní pak seděli pouze na židlích. Postupem času se naštěstí křesla dostala i mezi nás a my si tak můžeme užívat pohodlí.

Bohužel se na křesla často zapomíná a stačí nám jenom sedací soupravy, přitom je to velká škoda. Křesla se vynechávají většinou z nedostatku místa v interiéru, protože se do něj musí vejít nejen sedačka, ale také obývací stěna. Také je to tím, že neumíme v křeslech sedět a odpočívat a přitom to jde úplně samo se správným křeslem.

Nejvíc pohodlný je ušák

Každý, kdo má rád pohodlí ví co je "ušák". Ušák je hluboké křeslo, které poskytuje oporu pro záda, hlavu i ruce. Maximální pohodlí ještě umocňují boční opěrky hlavy, to jsou ty "uši". Díky tomu je tak moc pohodlné si v něm jen tak sedět.

5 pravidel, jak si vybrat křeslo

1. musíte si SEDNOUT
2. proměřte si výšku a šířku křesla
3. výšku područek
4. sklon zadové opěrky
5. zjistěte si pravidelnou péči a údržbu

Uklidněte se v houpacím křesle

Houpací křeslo dokáže člověka tak uklidnit, že není žádný problém v něm usnout. Víte, proč? Protože nám houpání připomíná pohyby, jaké se děli v mámině břiše. U houpacího křesla je nutné si ohlídat kvalitní zpracování a materiál, dle také dostatečně dlouhé zadní oblouky a bezpečnostní zarážku jako prevence proti převrácení.

Křeslo k televizi

S příchodem televize se začalo dbát na pohodlné sledování. Proto často ke křeslům najdete taburetky nebo jiné kusy nábytku, na které si můžete dát nohy a naplno u televize relaxovat. Dobré je mít u křesla stolek na odložení hrnku nebo ovladače.

Křeslo s mnoha funkcemi

Masážní křesla patří do zcela jiné kategorie. Jedná se totiž o křesla, která dokáží hotové zázraky. Dokáží uvolnit ztuhlé svaly, uvolnit z těla napětí a celé tělo zcela zrelaxovat. U masážního křesla je důležité vybírat křeslo od profesionálů. To znamená, z pravé kůže, žádné koženky a nebo z tzv.mikrovlákna. tyto materiál zajistí, že se nezpotíte a tělo tak neprochladne.

2.1.2018

Doporučené odkazy

M.T.A., spol. s r.o.
Dodavatel materiálů pro dřevostavby. Jeden z hlavních partnerů "Domu snů"
SMOLA Josef ING. ARCH. - autorizovaný architekt
Dlouhodobě se věnuje problematice bydlení, individuálním návrhům domů, včetně tvorby ...
ATREA - specialista na rekuperaci tepla
Zásadním principem výrobního programu firmy ATREA s. r. o. je již od roku ...

Doporučené články

Dobré pracovní oblečení užijete i na zahradě

Pracovní oblečení se rozhodně nenosí pouze do práce, tedy do zaměstnání. Šikovné montérky se spoustou kapes a pohodlné tričko užijete i doma, když se pustíte do nějaké kutilské činnosti, nebo se vydáte pracovat na zahradu. Češi jsou milovníci chat a zahrádek. Rádi zde ...

celý článek
Jak se zbavit v roce 2022 kadeřavosti broskvoní a mít bohatou úrodu broskví pro celou rodinu?

Jak se zbavit v roce 2022 kadeřavosti broskvoní a mít bohatou úrodu? Kadeřavost broskvoní je častým problémem, který řeší nejeden zapálený zahrádkář. Důležitým faktorem je hlavně prevence v podobě včasného ošetření stromů. Kdy a jak zakročit a ochránit svou ...

celý článek
Jakou barvu do interiéru?

Jakou barvu do interiéru? Volba barvy v interiéru je velmi důležitým krokem, který není radno uspěchat. Přeci jen s vámi zvolenou barvou budete žít. Alespoň do té doby, kdy se rozhodnete překrýt ji barvou jinou. Barva v interiréru do značné míry předurčuje jeho atmosféru a ...

celý článek
Stavba Domu snů | Články o bydlení | Česká okna a dveře | Galerie o bydlení | Odkazy
Dům snů - informace o stavbě nízkoenergetických a pasivních domů.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Galerie o bydlení | EkodřevostavbyEurookna a dveře | SLAVONA | Okna a dveře | Keramické lustry na chalupu | Vybavení chalupy | Stavba chalupy