Výběr vnitřních dveří

Kategorie: 0

Ve druhém dílu reality show Dům snů vyrazili tmavěmodří a světlemodří vybírat interiérové dveře. Vzhledem k tomu, že Dům snů je ekologická dřevostavba, byly vybrány i vnitřní dveře z masivu - opravdového dřeva.

Dřevěné dveře jsou velmi odolné vůči mechanickému poškození, závěsy i protiplechy drží pevně v zárubních, hrany jsou mnohem odolnější než u dýhovaných dveří, nepoškodí se tak snadno. Pokud už k poškození dojde, lze je většinou snadno opravit.

Pro Dům snů byly proto zvoleny dveře ze dřeva SLAVONA , soutěžící si podle vzorků vybírali dřevinu, která se jim líbila nejvíce a vybrali si velmi dobře - ořech. To je tvrdá a ušlechtilá listnatá dřevina s charakteristickou kresbou. Takové dveře budou jistě velmi exklusivní, již teď se na ně těšíme.

Vnitřní dveře jsou určené pro vybavení interiéru, proto lze použít i dřeviny méně odolné proti povětrnostním vlivům jako je olše nebo buk, samozřejmě i další ušlechtilé dřeviny např. dub, jasan, javor, k velmi atraktivním dřevinám aktuálně patří třešeň a ořech.

Přirozenou krásu ušlechtilých dřevin umocňuje přírodní povrchová úprava oleji a vosky. Jedná se o ekologicky čisté materiály, které jsou vyráběny z přírodních materiálů jako jsou např. borová pryskyřice, lněný olej, včelí a palmový vosk atd. Tyto materiály jsou šetrné k přírodě a zdravotně nezávadné jak při výrobě, provádění povrchové úpravy tak i na hotovém výrobku.

Dřevěné vnitřní dveře z masivu se vyrábí v mnoha designech, ale nejlépe stejně vypadá jednoduché provedení dveří, které dá vyniknout přírodnímu materiálu a preciznímu zpracování.

Proč volit interiérové dveře z masivu?

Výhodou masivního dřeva je nejen krásný vzhled, ale i vynikající vlastnosti dřeva jako je pevnost. U dřevěných dveří se vám nestane, že by se vám uvolnily závěsy nebo vylomil protiplech zámku. Masivní dřevo je výrazně pevnější než materiály jako dřevotříska a pod.

Další významnou výhodou je vysoká odolnost dřeva, na rozdíl od dýhovaných dveří se vám nepoškodí hrany dveří při jejich používání.

V případě poškození dřevěných dveří je snadná oprava, stačí poškození přebrousit a znovu natřít olejem.

Životnost dřevěných dveří je výrazně vyšší než umělých napodobenin, samozřejmě jsou takové dveře dražší, ale svým vzhledem a životností cenový rozdíl určitě vyváží.


16.9.2009

Doporučené odkazy

ATREA - specialista na rekuperaci tepla
Zásadním principem výrobního programu firmy ATREA s. r. o. je již od roku ...
SLAVONA - tradiční český výrobce oken a dveří

Výrobce dřevěných oken a dveří s dlouholetou tradicí, hlavním zaměřením je ...

SMOLA Josef ING. ARCH. - autorizovaný architekt
Dlouhodobě se věnuje problematice bydlení, individuálním návrhům domů, včetně tvorby ...

Doporučené články

Dobré pracovní oblečení užijete i na zahradě

Pracovní oblečení se rozhodně nenosí pouze do práce, tedy do zaměstnání. Šikovné montérky se spoustou kapes a pohodlné tričko užijete i doma, když se pustíte do nějaké kutilské činnosti, nebo se vydáte pracovat na zahradu. Češi jsou milovníci chat a zahrádek. Rádi zde ...

celý článek
Jak se zbavit v roce 2022 kadeřavosti broskvoní a mít bohatou úrodu broskví pro celou rodinu?

Jak se zbavit v roce 2022 kadeřavosti broskvoní a mít bohatou úrodu? Kadeřavost broskvoní je častým problémem, který řeší nejeden zapálený zahrádkář. Důležitým faktorem je hlavně prevence v podobě včasného ošetření stromů. Kdy a jak zakročit a ochránit svou ...

celý článek
Jakou barvu do interiéru?

Jakou barvu do interiéru? Volba barvy v interiéru je velmi důležitým krokem, který není radno uspěchat. Přeci jen s vámi zvolenou barvou budete žít. Alespoň do té doby, kdy se rozhodnete překrýt ji barvou jinou. Barva v interiréru do značné míry předurčuje jeho atmosféru a ...

celý článek
Stavba Domu snů | Články o bydlení | Česká okna a dveře | Galerie o bydlení | Odkazy
Dům snů - informace o stavbě nízkoenergetických a pasivních domů.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Galerie o bydlení | EkodřevostavbyEurookna a dveře | SLAVONA | Okna a dveře | Keramické lustry na chalupu | Vybavení chalupy | Stavba chalupy