Veletrhy moderního a úsporného bydlení

Kategorie: 0

Stavební sezónu 2011 jako již tradičně otevře souběh stavebních veletrhů, jejichž pořadatelem je veletržní správa Terinvest .

V letošním roce se souběh veletrhů uskuteční na Výstavišti Praha Holešovice v termínu od 24. - 27.2.2011. Letošní stavební veletrhy opět představí jednotlivé obory:

  • DŘEVOSTAVBY - 6. mezinárodní veletrh dřevěných staveb, konstrukcí a materiálů
  • MODERNÍ VYTÁPĚNÍ - 6. mezinárodní veletrh moderního vytápění a úspor energií
  • WINDOOR EXPO - 1. veletrh oken, dveří, stínění a příslušenství
  • AQUASET - 6. mezinárodní veletrh bazénů, saun, koupelen, sanitární techniky a úpravy vody
  • FLOOR EXPO - 2. veletrh podlah a podlahových krytin
  • ZAHRADNÍ NÁBYTEK - 2. výstava zahradního nábytku, doplňků a dekorací
  • KRBY A KAMNA - 1. odborný veletrh krbů, kamen a designového vytápění
Pro areál Výstaviště Praha - Holešovice je pro vystavovatele a návštěvníky připravena řada změn a novinek: nové vjezdy do areálu, nová spediční společnost, nový systém parkování, vyhrazené parkování pouze pro obchodní partnery, nové parkoviště v areálu pro 500 aut a nové značení výstavních hal.

Cílem veletrhu Dřevostavby je prezentovat laické i odborné veřejnosti možnosti a novinky v oboru využití dřeva ve stavebnictví. Hlavním letošním tématem budou nízkoenergetické a pasivní domy. Snažíme se tak reagovat na již schválenou směrnici Evropské unie o energetické náročnosti budov. Vždyť dřevostavba jako stavební systém, je jedním z nejideálnějších základů právě pro tyto stavby. Partnerem programu je Centrum Pasivního Domu, které odborně dohlédne a zaštítí aktuální téma. Nedílnou součástí projektu jsou i doprovodné programy. Šestý ročník veletrhu jich představí hned několik. Odborné semináře a přednášky rozšíří poznatky o novinkách a firemní prezentace ukážou trendy ve výstavbě. Na veletrhu se představí více jak 190 vystavovatelů z 12-ti zemí.

Nad veletrhem Moderní vytápění převzalo záštitu Ministerstvo průmyslu a obchodu a také Ministerstvo životního prostředí. Na spolupráci se také podílejí významné asociace jako např. Asociace pro využití tepelných čerpadel nebo Česká fotovoltaická asociace. Hlavním cílem veletrhu je představit široké veřejnosti produkty, které využívají ekologické palivo, energii a další novinky v oboru vytápění. Věříme, že toto téma je přínosné z důvodu stále rostoucích cen elektřiny a plynu. Návštěvníci zde získají bezplatné poradenství jak ušetřit a snížit platby za energii, mohou zde konzultovat výběr vhodného zdroje vytápění a odborná sdružení jim pomohou s návrhem vytápění pro rekonstruované, nízkoenergetických či pasivních domy. Již popáté se budou také konat odborné přednášky na aktuální témata: jak ušetřit za teplo, plyn, elektřinu a vodu. Nebude chybět ani soutěž O nejpřínosnější exponát veletrhu, který vybere nezávislá porota složená z předních odborníků.

Novinkou je 1.ročník odborného veletrhu krbů, kamen a designového vytápění Krby a kamna.

Na úspěšnou 16-ti letou tradici veletrhu Nový byt a dům navazuje nový 1. ročník specializovaného veletrhu Windoor expo. Tento nový veletrh se soustředí především na obor oken, dveří, stínění, vrat a příslušenství. I zde je připraven zajímavý doprovodný program v podobě soutěže pro návštěvníky veletrhu. Prezentovat se bude okolo 50 firem z oboru. Záštitu nad veletrhem Windoor expo převzalo Ministerstvo pro místní rozvoj.

Šestý ročník veletrhu Aquaset představí zejména bazény, sauny, sanitární techniku a úpravu vody. Svým tematickým zaměřením osloví jak odborníky, tak i laickou veřejnost. Vystavované novinky nabídnou ucelený obraz ve vývoji výstavby a provozu veřejných bazénů a aquaparků a zároveň uspokojí i zájemce o privátní koupelny, bazény, sauny a jejich doplňkové vybavení. Výrazné zastoupení firem zastupujících oblast whirpoolů a masážních bazénů.

Již podruhé budete moci nabrat inspiraci a seznámit se s novými trendy v oblasti podlah a podlahových krytin na veletrhu Floor expo. Druhý ročník tohoto veletrhu se soustředí nejen na podlahy a podlahové krytiny, ale i sportovní povrchy, průmyslové podlahy i stále žádanější venkovní terasy z kompozitních materiálů dřevo/plast. Nebudou chybět ani stroje a nářadí pro konstrukci a údržbu podlah doplněné o potřebné materiály a doplňky. A to vše v zastoupení známých firem. Záštitu nad veletrhem převzal CECH PODLAHÁŘŮ ČR, který jej podpoří přímo v areálu výstaviště nejen u svých členů, ale i u odborné veřejnosti.

Druhý ročník výstavy Zahradní nábytek představí vývoj a trendy, nové materiály, a to nejen v oblasti zahradního nábytku, ale také dekorací a všech doplňků moderní zahrady. Na své si tam určitě přijdou návštěvníci nejen z řad odborníků, ale také laiků.

Získejte ucelený přehled o situaci na trhu, seznamte se s novinkami, vyhledejte informace o konkrétních cenách a produktech, porovnejte přímo na veletrhu konkurenční nabídky, získejte kontakty na architekty a stavebníky. To vše na našich stavebních veletrzích. Srdečně zveme k jejich návštěvě!

Více informací na www.terinvest.com .


14.2.2011

Doporučené odkazy

M.T.A., spol. s r.o.
Dodavatel materiálů pro dřevostavby. Jeden z hlavních partnerů "Domu snů"
Knauf Praha, s. r. o.
Společnost  Knauf Praha, s. r. o., působí na českém trhu v oblasti výroby a prodeje ...
ATREA - specialista na rekuperaci tepla
Zásadním principem výrobního programu firmy ATREA s. r. o. je již od roku ...

Doporučené články

Dobré pracovní oblečení užijete i na zahradě

Pracovní oblečení se rozhodně nenosí pouze do práce, tedy do zaměstnání. Šikovné montérky se spoustou kapes a pohodlné tričko užijete i doma, když se pustíte do nějaké kutilské činnosti, nebo se vydáte pracovat na zahradu. Češi jsou milovníci chat a zahrádek. Rádi zde ...

celý článek
Jak se zbavit v roce 2022 kadeřavosti broskvoní a mít bohatou úrodu broskví pro celou rodinu?

Jak se zbavit v roce 2022 kadeřavosti broskvoní a mít bohatou úrodu? Kadeřavost broskvoní je častým problémem, který řeší nejeden zapálený zahrádkář. Důležitým faktorem je hlavně prevence v podobě včasného ošetření stromů. Kdy a jak zakročit a ochránit svou ...

celý článek
Jakou barvu do interiéru?

Jakou barvu do interiéru? Volba barvy v interiéru je velmi důležitým krokem, který není radno uspěchat. Přeci jen s vámi zvolenou barvou budete žít. Alespoň do té doby, kdy se rozhodnete překrýt ji barvou jinou. Barva v interiréru do značné míry předurčuje jeho atmosféru a ...

celý článek
Stavba Domu snů | Články o bydlení | Česká okna a dveře | Galerie o bydlení | Odkazy
Dům snů - informace o stavbě nízkoenergetických a pasivních domů.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Galerie o bydlení | EkodřevostavbyEurookna a dveře | SLAVONA | Okna a dveře | Keramické lustry na chalupu | Vybavení chalupy | Stavba chalupy