Šťavnaté masíčko na vás čeká!

Kategorie: 0

Sen o krásném barevném létě, květinách a samozřejmě o grilování s přáteli, se pomalu stává realitou, jen ten gril vám stále schází? Není nic jednoduššího než po nějakém zapátrat. Na trhu je hned několik možností volby. Ovšem v první řadě je důležité si odpovědět na otázku, jaký druh grilu ve skutečnosti chcete obsluhovat, a hodí se k vašemu životnímu stylu.

Stále populární jsou na našich zahradách grily na dřevěné uhlí. Vůně masa připraveného na tomto grilu je bezkonkurenční. Ovšem pokud chcete při grilování zažít více zábavy a chcete, aby gril byl skvostnou perlou vaší terasy, vsaďte na jeden z designových kousků. Jedná se například o plynový gril .

Plynový gril je jednoduché elegantní řešení. Nárůst obliby těchto grilů má samozřejmě své důvody. Grilování na plynu je jednoduché a rychlé. Nemusíte čekat, než uhlí dosáhne správné teploty.

Než gril pořídíte, je dobré si upřesnit, jestli chcete mít gril o pevné poloze nebo mobilní.

Plynový gril jako vozík

Tyto grily nabízejí mnohem víc než jen grilovací plochu. Obvykle mývají více hořáků, které mohou být nastaveny individuálně, takže je možné i nepřímé grilování. Mají velkou grilovací plochu, takže nebude zdlouhavé čekání na grilování masa. Tyto vozíky jsou vhodné pouze na vaši zahradu, jelikož se s nimi dá manipulovat pouze dopředu a dozadu.

Přenosné plynové grily

Přenosné grily mají, jak již název napovídá, jeho jednoduchou manipulaci. Ať už se chystáte na výken na chatě nebo na krátký výlet do přírody, přenosný gril vám bude věrným společníkem. U moderních zařízení můžete také zapomenout na těžké plynové lahve, protože bývají poháněny malými plynovými zásobníky.

Vyjasnili jsme tedy základní rozdíl mezi dvěma typy plynových grilů, můžeme tedy postupovat více ke konkrétnu. Na základě následujících kritérií vybírejte gril vhodný pro vaše potřeby. Gril by měl být stabilní, aby nedošlo k jeho převržení. Dále by měl být odolný vůči korozi, proto by měl být vyroben z litiny, smaltovaného hliníku nebo nerezové oceli. Tyto materiály zaručují dobrou tepelnou vodivost a dlouhodobou životnost. Hořák by měl být schopen kontrolován průběžně a individuálně, protože je to možnost, jak připravit více pokrmů zároveň na jednom grilu.

Gril není malou investicí, ale dokáže vám vykouzlit zážitky k nezaplacení. Pro dokonalý zážitek doporučujeme pořízení kvalitního zahradního nábytku.


11.9.2014

Doporučené odkazy

ATREA - specialista na rekuperaci tepla
Zásadním principem výrobního programu firmy ATREA s. r. o. je již od roku ...
SMOLA Josef ING. ARCH. - autorizovaný architekt
Dlouhodobě se věnuje problematice bydlení, individuálním návrhům domů, včetně tvorby ...
SLAVONA - tradiční český výrobce oken a dveří

Výrobce dřevěných oken a dveří s dlouholetou tradicí, hlavním zaměřením je ...


Doporučené články

Dobré pracovní oblečení užijete i na zahradě

Pracovní oblečení se rozhodně nenosí pouze do práce, tedy do zaměstnání. Šikovné montérky se spoustou kapes a pohodlné tričko užijete i doma, když se pustíte do nějaké kutilské činnosti, nebo se vydáte pracovat na zahradu. Češi jsou milovníci chat a zahrádek. Rádi zde ...

celý článek
Jak se zbavit v roce 2022 kadeřavosti broskvoní a mít bohatou úrodu broskví pro celou rodinu?

Jak se zbavit v roce 2022 kadeřavosti broskvoní a mít bohatou úrodu? Kadeřavost broskvoní je častým problémem, který řeší nejeden zapálený zahrádkář. Důležitým faktorem je hlavně prevence v podobě včasného ošetření stromů. Kdy a jak zakročit a ochránit svou ...

celý článek
Jakou barvu do interiéru?

Jakou barvu do interiéru? Volba barvy v interiéru je velmi důležitým krokem, který není radno uspěchat. Přeci jen s vámi zvolenou barvou budete žít. Alespoň do té doby, kdy se rozhodnete překrýt ji barvou jinou. Barva v interiréru do značné míry předurčuje jeho atmosféru a ...

celý článek
Stavba Domu snů | Články o bydlení | Česká okna a dveře | Galerie o bydlení | Odkazy
Dům snů - informace o stavbě nízkoenergetických a pasivních domů.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Galerie o bydlení | EkodřevostavbyEurookna a dveře | SLAVONA | Okna a dveře | Keramické lustry na chalupu | Vybavení chalupy | Stavba chalupy