Slunce si letos díky screenům MINIROL® ochočíte snadno

Kategorie: Okna
Loňské léto ukázalo, že i v českých podmínkách dokáže být pořádně horké. Možnost, jak na rozmary slunce vyzrát, nabízí tzv. screenové rolety. Ty například díky svým vlastnostem propustí do interiéru maximálně 15% celkové sluneční energie, čímž udržují přirozené a komfortní klima v prostoru. Co všechno ještě umějí a jaké jsou aktuální trendy a novinky v oblasti stínicích systémů? Buďte na letošní letní sezonu včas připraveni!

Tzv. screeny jsou moderní alternativou klasických předokenních roletových systémů. Vytvářejí ochranný štít před dopady slunečního záření, přitom však díky své subtilnosti a zároveň optické průhlednosti působí v prostoru daleko vzdušněji a umožňují tak zůstat v kontaktu s okolím. I proto je uživatelé ocení zvláště v období letních měsíců, kdy navíc slouží i jako účinná ochrana proti nepříjemnému hmyzu. Vedle interiéru domácnosti nabízí optimální možnost ochrany před sluncem také v zimních zahradách, zahradních pergolách, altánech či na terasách.

Mezi přední výrobce roletových systémů patří na českém trhu již řadu let společnost Building Plastics ČR.  Stínicí prvek jejích screenů MINIROL® tvoří speciálně upravené tkaniny Serge a Soltis utkané buď ze skelných či polyesterových vláken. Ty si díky odolným PVC potahům a unikátní struktuře materiálu zachovávají barevnou stálost, výjimečnou stabilitu rozměrů a i po mnoha letech používání mají takřka neomezenou životnost.

Trendy screeny šité na míru

Ve svém portfoliu má MINIROL® screeny v široké škále provedení co se formátu, barev i ukotvení týká. Sreen tak lze uchytit do vodící lišty (Zipscreen), mezi box a dolní lištu (skrytou či přiznanou) či je vést pomocí téměř neviditelného nerezového lanka (Cablesreen).

V případě barevného ladění je možné vybírat z pestrého vzorníku RAL, ve stejném provedení pak lze vyrobit i extrudované komponenty tak, aby byl výsledek maximálně kompaktní.

Výroba se také neustále přizpůsobuje aktuálním trendům, které velí vpouštět do interiérů maximum světla, i proto MINIROL® nabízí screeny v různých rozměrech až do velikosti 16 m2.

Naprostou novinkou je zpětný chod u ovládání screenů pomocí elektromotoru. Ať už při spouštění narazí roleta na jakoukoli překážku například v podobě květináče či odpočívajícího domácího mazlíčka, automaticky spustí zpětný chod, čímž zaručuje maximální možnou bezpečnost.   

5 x PRO screenové clony

  1. Minimalizuje dopady nadměrného slunečního záření a tím pozitivně ovlivňuje vnitřní klima interiéru. Tím pomáhá šetřit náklady spojené s klimatizováním prostor, které se v létě snadno a rychle přehřívají.
  2. Zajišťuje obranu před vnikem prachu, hlukem, deštěm a větrem.
  3. Slouží jako ochrana proti nepříjemnému hmyzu jako jsou mouchy, komáři či vosy.
  4. Instalovat je lze takřka v jakémkoli prostoru, zastínit lze díky nim plochy až o velikosti 16 m2.
  5. Plní také estetickou funkci, dokáže interiér barevně doladit i zcela zatemnit (tzv. blackout screen).

Více informací o roletových systémech a jejich použití lze najít na webu www.minirol.cz.

O NÁS

Jsme jediná společnost na trhu úzce se specializující na rolovací systémy v oblasti výplní stavebních otvorů pro průmyslový i privátní sektor. Naše systémy jsou dodávány zákazníkům v téměř celé Evropě a představují synonymum pro špičkovou kvalitu za příznivou cenu. Pod ochranou značkou MINIROL nabízíme finální produkty kompletované právě z komponent BUILDING PLASTICS a nabízené prostřednictvím sítě kvalifikovaných partnerů.


4.3.2016

Doporučené odkazy

SLAVONA - tradiční český výrobce oken a dveří

Výrobce dřevěných oken a dveří s dlouholetou tradicí, hlavním zaměřením je ...

Knauf Praha, s. r. o.
Společnost  Knauf Praha, s. r. o., působí na českém trhu v oblasti výroby a prodeje ...
RADION - Mgr. Stanislav Paleček
Firma RADION - Mgr.Stanislav Paleček se zabývá diagnostikou staveb od radonového průzkumu po ...

Doporučené články

Dobré pracovní oblečení užijete i na zahradě

Pracovní oblečení se rozhodně nenosí pouze do práce, tedy do zaměstnání. Šikovné montérky se spoustou kapes a pohodlné tričko užijete i doma, když se pustíte do nějaké kutilské činnosti, nebo se vydáte pracovat na zahradu. Češi jsou milovníci chat a zahrádek. Rádi zde ...

celý článek
Jak se zbavit v roce 2022 kadeřavosti broskvoní a mít bohatou úrodu broskví pro celou rodinu?

Jak se zbavit v roce 2022 kadeřavosti broskvoní a mít bohatou úrodu? Kadeřavost broskvoní je častým problémem, který řeší nejeden zapálený zahrádkář. Důležitým faktorem je hlavně prevence v podobě včasného ošetření stromů. Kdy a jak zakročit a ochránit svou ...

celý článek
Jakou barvu do interiéru?

Jakou barvu do interiéru? Volba barvy v interiéru je velmi důležitým krokem, který není radno uspěchat. Přeci jen s vámi zvolenou barvou budete žít. Alespoň do té doby, kdy se rozhodnete překrýt ji barvou jinou. Barva v interiréru do značné míry předurčuje jeho atmosféru a ...

celý článek
Stavba Domu snů | Články o bydlení | Česká okna a dveře | Galerie o bydlení | Odkazy
Dům snů - informace o stavbě nízkoenergetických a pasivních domů.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Galerie o bydlení | EkodřevostavbyEurookna a dveře | SLAVONA | Okna a dveře | Keramické lustry na chalupu | Vybavení chalupy | Stavba chalupy