Satjam Rombo – střecha přirozeně i zajímavě!

Kategorie: Střecha
Stavíte nebo rekonstruujete a řešíte výběr materiálu na střechu? Plechová střešní krytina Satjam Rombo je kvalitní, lehká i zajímavá. A určitě nebude působit okoukaně jako řada střech ve vašem okolí. Čtverce položené na koso, takzvané šablony, poskytnou střešnímu plášti šmrnc a přitom budou dobře vypadat jak na novostavbě, tak na rekonstruované horské chalupě. Tato krytina je lehká, takže například starší střechu zbytečně nezatíží. Unikátní tvarové řešení a tři velikostní formáty umožní i realizaci architektonicky velmi náročných střech. Díky své podobě, velikosti i způsobu montáže je Satjam Rombo navíc skvělou náhradou za starou eternitovou krytinu založenou na bázi cemento-azbestu. Vybírat lze z višňové, hnědé, černé, cihlové nebo může mít střecha barvu grafitové šedi.
SATJAM-Rombo-345-višňová_mSatjam_RomboSatjam_RomboSatjam_Rombo

Satjam Rombo se vyrábí z vysoce kvalitního ocelového pozinkovaného plechu, který byl dále poplastován. Díky tomu dokáže dlouhodobě odolávat působení atmosférických vlivů, korozi i mechanickému poškození. Zásadním průlomem na trhu je však z pohledu tvarového řešení, neboť jednoduše umožňuje realizovat i architektonicky náročné střešní pláště, přitom poskytne střeše jedinečný půvab.

Z hlediska rekonstrukcí je Satjam Rombo rozměrově i vizuálně ideální alternativou za původní eternitovou krytinu založenou na bázi cemento-azbestu. Kotví se na systém čtyř zámků na každé šabloně, takže střechu po sundání eternitové krytiny není nutné přelaťovávat a pokud je krov pobitý deskami v pořádku, mohou se šablony umístit přímo na něj. Výsledkem je pevně ukotvená krytina, která na sebe dokonale navazuje, je celistvá a pevná. Protože je lehká, lze ji jednoduše využít i na starší střechy, aniž by to příliš zatížilo jejich konstrukci.

Satjam Rombo zaujme i co do rozměrů a barev. K dispozici jsou čtverce o velikosti 555x555mm, 345x345mm nebo 245x245mm z vysoce jakostního ocelového pozinkovaného plechu s povrchovou úpravou na bázi matného polyuretanu s označením Purmat 50 μm. K dispozici je i levnější varianta v podobě hrubozrnného satmatu 35 μm. Lze ji využít na střechy se sklonem od 22°. Z barev je na výběr višňová, hnědá, černá, cihlová nebo grafitová šeď. Spolu s krytinou je možné v jednom designu pořídit i veškeré příslušenství, jako startovací šablony a příponky, startovací okapové lišty, hřebenáče, závětrné lišty, úžlabí, odvětrávací tašky a mnoho dalšího.

Satjam Rombo tak umožňuje jednoduše, snadno a rychle realizovat jak rozsáhlé jednoduché střešní plochy, tak i velmi členité pláště s různými architektonickými prvky, arkýři, vikýři či rizality. Vždy přitom bude vypadat zajímavě a přirozeně zároveň.

Střešní krytinu Satjam Rombo v provedení satmat 35 μm lze pořídit od 360 Kč/m2, v podobě Purmat 50 μm od 409 Kč/m2 (ceny jsou uvedeny včetně 21% DPH).

Více informací naleznete na www.satjam.cz.

SATJAM Rombo_dum_


3.4.2014

Doporučené odkazy

SLAVONA - tradiční český výrobce oken a dveří

Výrobce dřevěných oken a dveří s dlouholetou tradicí, hlavním zaměřením je ...

SMOLA Josef ING. ARCH. - autorizovaný architekt
Dlouhodobě se věnuje problematice bydlení, individuálním návrhům domů, včetně tvorby ...
M.T.A., spol. s r.o.
Dodavatel materiálů pro dřevostavby. Jeden z hlavních partnerů "Domu snů"

Doporučené články

Dobré pracovní oblečení užijete i na zahradě

Pracovní oblečení se rozhodně nenosí pouze do práce, tedy do zaměstnání. Šikovné montérky se spoustou kapes a pohodlné tričko užijete i doma, když se pustíte do nějaké kutilské činnosti, nebo se vydáte pracovat na zahradu. Češi jsou milovníci chat a zahrádek. Rádi zde ...

celý článek
Jak se zbavit v roce 2022 kadeřavosti broskvoní a mít bohatou úrodu broskví pro celou rodinu?

Jak se zbavit v roce 2022 kadeřavosti broskvoní a mít bohatou úrodu? Kadeřavost broskvoní je častým problémem, který řeší nejeden zapálený zahrádkář. Důležitým faktorem je hlavně prevence v podobě včasného ošetření stromů. Kdy a jak zakročit a ochránit svou ...

celý článek
Jakou barvu do interiéru?

Jakou barvu do interiéru? Volba barvy v interiéru je velmi důležitým krokem, který není radno uspěchat. Přeci jen s vámi zvolenou barvou budete žít. Alespoň do té doby, kdy se rozhodnete překrýt ji barvou jinou. Barva v interiréru do značné míry předurčuje jeho atmosféru a ...

celý článek
Stavba Domu snů | Články o bydlení | Česká okna a dveře | Galerie o bydlení | Odkazy
Dům snů - informace o stavbě nízkoenergetických a pasivních domů.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Galerie o bydlení | EkodřevostavbyEurookna a dveře | SLAVONA | Okna a dveře | Keramické lustry na chalupu | Vybavení chalupy | Stavba chalupy