S hliníkovým těsnicím pásem od HPI-CZ si kutilové střechu „oplechují“ i sami

Kategorie: Střecha
Místa, kde střecha navazuje na hraničící nebo prostupující stavební prvky, jako jsou komíny, vikýře nebo dělicí stěny, je nutné opravdu důkladně utěsnit, nejčastěji oplechováním. Tyto detaily totiž patří z pohledu možného zatékání k nejrizikovějším. Hliníkový připojovací pás Easy-Form® od společnosti HPI-CZ oplechování nahrazuje - mezi dvěma konstrukcemi vytvoří trvale pružný spoj, odolný vůči dešti, sněhu, mrazu, extrémně vysokým teplotám i UV záření. Díky mimořádné 60% roztažnosti v podélném směru je možné jeho dokonalé tvarování bez protržení. Z pěti barevných provedení těsnicího pásu si lze vybrat to, které nejlépe ladí s odstínem střešní krytiny.

Pás Easy-Form připojí střešní konstrukce novostaveb i rekonstrukcí na vyčnívající stavební díly, nejčastěji opěrné nebo protipožární dělicí stěny, vikýře nebo komíny, případně trubky odvětrání apod. Je určen pro šikmé střechy se sklonem >10°, na hladké i profilované střešní krytiny. Představuje alternativu klasického, značně pracného oplechování střešních detailů. Díky snadné aplikaci pomáhá pokrývačům ušetřit čas a majitelům rodinných domků realizovat připojení vlastními silami.

Schema

Vysoká odolnost proti extrémním teplotám (-20°C až +80°C), povětrnostním vlivům, stárnutí, ale i rezivění, je dána už kombinací materiálů: hliníku a celoplošné butylenové vrstvy. Pás s tloušťkou přibližně 1,2 mm disponuje zesilující vložkou z polyesteru. Akrylové barevné lakování na povrchu je odolné vůči povětrnostním vlivům a umožňuje výběr z pěti odstínů: cihlově červená, antracit, hnědá, šedá a černá.

Pro práci s těsnicím pásem Easy-Form stačí běžné nástroje, jako je pravítko, tužka a nůžky. Pás se vzhledem ke krepování snadno tvaruje a nabízí až 60% roztažnost. Materiál se tak dokonale přizpůsobí tvaru připojovaných dílů. Pájení nebo lepení lepidlem není nutné. Důležité však je, aby na jedné i druhé straně činil spoj konstrukce s pásem minimálně 100 mm. Podle tohoto pravidla si zákazník vybere také šířku připojovacího pásu: 250, 300 nebo 450 mm. Každá z rolí má délku 5 m.

Pro estetické zakončení detailu v místě okraje těsnicího pásu, např. na komíně, lze využít další příslušenství z nabídky HPI-CZ, a to konkrétně hliníkovou zakončovací lištu pro těsnicí pásy. Lišta se nejprve upevní na zeď komína a do ní se následně vlepí těsnicí pás, který pak střešní krytinu připojí obvyklým, výše uvedeným způsobem.

Těsnicí pás Easy-Form i Zakončovací lištu pro těsnicí pásy mohou stálí obchodní partneři objednávat prostřednictvím stávajícího objednávkového systému. Další variantou jsou stránky www.testthebest.cz, kde HPI-CZ nabízí stavební materiály za zvýhodněné akční ceny a konkrétní výrobky zde pravidelně obměňuje. Kromě uvedených variant lze zboží objednávat také z e-katalogu umístěného na www.hpi.cz, kde jsou uvedeny i podrobnosti o sortimentu.


15.9.2015

Doporučené odkazy

SLAVONA - tradiční český výrobce oken a dveří

Výrobce dřevěných oken a dveří s dlouholetou tradicí, hlavním zaměřením je ...

Knauf Praha, s. r. o.
Společnost  Knauf Praha, s. r. o., působí na českém trhu v oblasti výroby a prodeje ...
ATREA - specialista na rekuperaci tepla
Zásadním principem výrobního programu firmy ATREA s. r. o. je již od roku ...

Doporučené články

Dobré pracovní oblečení užijete i na zahradě

Pracovní oblečení se rozhodně nenosí pouze do práce, tedy do zaměstnání. Šikovné montérky se spoustou kapes a pohodlné tričko užijete i doma, když se pustíte do nějaké kutilské činnosti, nebo se vydáte pracovat na zahradu. Češi jsou milovníci chat a zahrádek. Rádi zde ...

celý článek
Jak se zbavit v roce 2022 kadeřavosti broskvoní a mít bohatou úrodu broskví pro celou rodinu?

Jak se zbavit v roce 2022 kadeřavosti broskvoní a mít bohatou úrodu? Kadeřavost broskvoní je častým problémem, který řeší nejeden zapálený zahrádkář. Důležitým faktorem je hlavně prevence v podobě včasného ošetření stromů. Kdy a jak zakročit a ochránit svou ...

celý článek
Jakou barvu do interiéru?

Jakou barvu do interiéru? Volba barvy v interiéru je velmi důležitým krokem, který není radno uspěchat. Přeci jen s vámi zvolenou barvou budete žít. Alespoň do té doby, kdy se rozhodnete překrýt ji barvou jinou. Barva v interiréru do značné míry předurčuje jeho atmosféru a ...

celý článek
Stavba Domu snů | Články o bydlení | Česká okna a dveře | Galerie o bydlení | Odkazy
Dům snů - informace o stavbě nízkoenergetických a pasivních domů.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Galerie o bydlení | EkodřevostavbyEurookna a dveře | SLAVONA | Okna a dveře | Keramické lustry na chalupu | Vybavení chalupy | Stavba chalupy