Osobitý rustikální nábytek

Rustikální styl nepatří jen na venkov, na chalupy nebo statky, klidně s ním můžete zařídit rodinný dům nebo byt v panelovém době. Jen na vás, jestli si vyberete jen jeden kousek nebo celé sestavy a soupravy. Co rustikální styl vlastně znamená a jak vypadá? To se dočtete v našem článku.
Rustikální sestava DUB 190 cm kulhanek-nabytek.czRustikální sestava od kulhanek-nabytek.czRustikální sestava od kulhanek-nabytek.czRustikální zahradní nábytek, masivní dub, délka 190cm kulhanek-nabytek.cz

Rádi vzpomínáte na venkovskou kuchyň svojí babičky, na chaty kam jste jezdili jako děti nebo na statky, které jsou k vidění v romantických a historických filmech? Pak se řadíte mezi milovníky rustikálního a selského stylu. S dnešní nabídkou rustikálního nábytku si zařídíte venkovský byt i ve městě.

Vneste do svého domova kus přírody

Rustikální nábytek z masivu není žádná napodobenina, ale pravý opak, je to kus mistrovsky opracované přírody, který z každé domácnosti udělá domov, útulný a příjemný. Díky použití prvotřídního masivního dřeva je každý kus nábytku unikátní a zaujme svou kresbou dřeva, originálním odstínem a drobnými nedokonalostmi, které z něho dělají jedinečný kus nábytku.

Každý milovník rustikálního nábytku na něm nejvíce obdivuje pocit, který dřevo vyvolává. Je hřejivé, příjemné na dotek a navíc působí honosným až luxusním dojmem. Zkrátka je prvkem, které nelze přehlédnout. Navíc dřevo voní, a tak bude vonět i váš domov.

Co je rustikální nábytek?

Rustikální nábytek se vyrábí z masivního dřeva, a to nejčastěji z dubu, smrku nebo borovice. Dřevo z těchto stromů je totiž velice odolné a dodává rustikálnímu nábytku charakteristickou bytelnost, pevnost a dlouho životnost, která přežívá z generace na generaci.

Nábytek rustikální se vyrábí nejčastěji v přirozených přírodních barvách. Je to z toho důvodu, aby maximálně vynikla jedinečnost opracovaného dřeva a jeho struktura. Ta bývá ještě zvýrazněná speciálními přírodnímu vosky nebo laky.

Z masivního dřeva se vyrábí snad všechny základní kusy nábytku. Není problém sehnat rustikální postele, stoly, židle nebo komody či noční stolky. K rustikálnímu nábytku neodmyslitelně patří dřevěné a keramické nádoby, lidové malby, proutěné košíky a polštářky.

Rustikální postel je hit

Mezi nejvyhledávanější rustikální kus nábytku jsou postele. Kvalitní a bytelná postel, která vydrží desítky let je v dnešní době pomalu k nezaplacení. U rustikální postele nehrozí žádné vrzání ani rozpadnutí. Rustikální postele se vyrábějí z masivního dřeva a užijí si je i vaše vnoučata.

Rustikální styl a moderní interiér?

Propojit rustikální styl s moderním interiérem není tak obtížné jak se může na první pohled zdát. Kus rustikálního nábytku bude v moderně zařízeném interiéru působit jako dominantní prvek, který bude poutat pozornost návštěv.

Motivy lidového umění

Tradiční selský nebo rustikální nábytek byl zdoben krásnými barevnými malbami lidových motivů. Takové šablony se dnes běžně prodávají v obchodech a tak není problém si rustikální nábytek ozdobit. Kdo má v sobě uměleckého ducha, tak s pomocí hobby barev a transparentního laku může vytvořit opravdové umělecké dílo.


17.3.2017

Doporučené odkazy

SMOLA Josef ING. ARCH. - autorizovaný architekt
Dlouhodobě se věnuje problematice bydlení, individuálním návrhům domů, včetně tvorby ...
M.T.A., spol. s r.o.
Dodavatel materiálů pro dřevostavby. Jeden z hlavních partnerů "Domu snů"
ATREA - specialista na rekuperaci tepla
Zásadním principem výrobního programu firmy ATREA s. r. o. je již od roku ...

Doporučené články

Dobré pracovní oblečení užijete i na zahradě

Pracovní oblečení se rozhodně nenosí pouze do práce, tedy do zaměstnání. Šikovné montérky se spoustou kapes a pohodlné tričko užijete i doma, když se pustíte do nějaké kutilské činnosti, nebo se vydáte pracovat na zahradu. Češi jsou milovníci chat a zahrádek. Rádi zde ...

celý článek
Jak se zbavit v roce 2022 kadeřavosti broskvoní a mít bohatou úrodu broskví pro celou rodinu?

Jak se zbavit v roce 2022 kadeřavosti broskvoní a mít bohatou úrodu? Kadeřavost broskvoní je častým problémem, který řeší nejeden zapálený zahrádkář. Důležitým faktorem je hlavně prevence v podobě včasného ošetření stromů. Kdy a jak zakročit a ochránit svou ...

celý článek
Jakou barvu do interiéru?

Jakou barvu do interiéru? Volba barvy v interiéru je velmi důležitým krokem, který není radno uspěchat. Přeci jen s vámi zvolenou barvou budete žít. Alespoň do té doby, kdy se rozhodnete překrýt ji barvou jinou. Barva v interiréru do značné míry předurčuje jeho atmosféru a ...

celý článek
Stavba Domu snů | Články o bydlení | Česká okna a dveře | Galerie o bydlení | Odkazy
Dům snů - informace o stavbě nízkoenergetických a pasivních domů.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Galerie o bydlení | EkodřevostavbyEurookna a dveře | SLAVONA | Okna a dveře | Keramické lustry na chalupu | Vybavení chalupy | Stavba chalupy