Několik praktických tipů, jak jít na zateplení (nejen) plechové střechy

Kategorie: 0

Kvalitní střecha nejlépe ochrání váš dům před deštěm, sněhem, chladem i horkem. Aby dobře plnila svou funkci, je důležité i správné zateplení. Jak se při něm postupuje? A zvládnete to svépomocí?

Střechou běžně uniká významný podíl tepla nahromaděného v budově – odborná literatura uvádí až 30 %. Proto je potřeba se soustředit na její správné zateplení. Možná chcete ve vašem domě vytvořit i příjemné podkroví, ve kterém nebude v létě horko a v zimě zima. Jak toho dosáhnete u plechové střechy?

Co ovlivňuje tepelný komfort ve vašem domě?

Se zateplením střechy přímo souvisí výběr konkrétní střešní krytiny. Ne na každou stavbu se ale hodí klasické pálené tašky a plech se tak často stávají jasnou volbou.

Pokud se rozhodnete pro plech, můžete zvolit například léty prověřené krytiny značky Blachotrapez. Vysoce kvalitní střešní materiál zásadně ovlivňuje tepelný komfort v celé budově. Pouze zkušení odborníci navíc dokážou realizovat takovou konstrukci, aby kromě jiného plnila přísná kritéria pro kvalitní zateplení.

A co zateplení střechy?

Z hlediska správného zateplení je víc než jindy důležité správné provedení celé střechy. Neodborně instalovanou střechou zbytečně uniká teplo. Vy tak v zimě více protopíte a v podkroví se necítíte komfortně v horkém ani v chladném období roku.

Zateplení střechy vám pomůže se cítit příjemně ve vašem domě, a významně tak sníží náklady na vytápění celého objektu v zimním období, čímž potěšíte nejen rodinný rozpočet, ale i přírodu.

Jak se vyhnete potížím se zateplením vaší plechové střechy? Stačí celou střechu včetně izolace realizovat s prověřenými odborníky, kteří mají s celým procesem dlouholeté zkušenosti – například s firmou Blachotrapez, která se řídí heslem: „Střechy mnoha generací“.


13.1.2021

Doporučené odkazy

ATREA - specialista na rekuperaci tepla
Zásadním principem výrobního programu firmy ATREA s. r. o. je již od roku ...
M.T.A., spol. s r.o.
Dodavatel materiálů pro dřevostavby. Jeden z hlavních partnerů "Domu snů"
SMOLA Josef ING. ARCH. - autorizovaný architekt
Dlouhodobě se věnuje problematice bydlení, individuálním návrhům domů, včetně tvorby ...

Doporučené články

Dobré pracovní oblečení užijete i na zahradě

Pracovní oblečení se rozhodně nenosí pouze do práce, tedy do zaměstnání. Šikovné montérky se spoustou kapes a pohodlné tričko užijete i doma, když se pustíte do nějaké kutilské činnosti, nebo se vydáte pracovat na zahradu. Češi jsou milovníci chat a zahrádek. Rádi zde ...

celý článek
Jak se zbavit v roce 2022 kadeřavosti broskvoní a mít bohatou úrodu broskví pro celou rodinu?

Jak se zbavit v roce 2022 kadeřavosti broskvoní a mít bohatou úrodu? Kadeřavost broskvoní je častým problémem, který řeší nejeden zapálený zahrádkář. Důležitým faktorem je hlavně prevence v podobě včasného ošetření stromů. Kdy a jak zakročit a ochránit svou ...

celý článek
Jakou barvu do interiéru?

Jakou barvu do interiéru? Volba barvy v interiéru je velmi důležitým krokem, který není radno uspěchat. Přeci jen s vámi zvolenou barvou budete žít. Alespoň do té doby, kdy se rozhodnete překrýt ji barvou jinou. Barva v interiréru do značné míry předurčuje jeho atmosféru a ...

celý článek
Stavba Domu snů | Články o bydlení | Česká okna a dveře | Galerie o bydlení | Odkazy
Dům snů - informace o stavbě nízkoenergetických a pasivních domů.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Galerie o bydlení | EkodřevostavbyEurookna a dveře | SLAVONA | Okna a dveře | Keramické lustry na chalupu | Vybavení chalupy | Stavba chalupy