KORASMART 1400 se postará o čerstvý předehřátý vzduch bez prachu a pylů

Kategorie: 0
Bez větrání se neobejde žádný interiér. Výměna vzduchu je potřebná nejen ze zdravotního hlediska, ale napomáhá také udržovat v místnosti vhodné klima. Otevřít okno dokořán ale mnohdy není nejlepší cestou. V průmyslových oblastech to často není možné kvůli smogu, alergiky pak zase trápí agresivní pyly. Otevření oken, i když krátké a intenzivní, také znamená ztrátu drahocenného tepla. Přesto i zde lze účinně a dobře větrat. Efektivní a přitom stavebně jednoduché řešení představuje lokální nástěnná větrací jednotka s rekuperací KORASMART 1400, jež umožňuje s vysokou účinností zpětně získávat teplo z odváděného vzduchu z místnosti. KORASMART 1400, již nově na trh uvedla společnost KORADO, je vybavena volitelným systémem filtrů, jednotku lze naprogramovat i dálkově řídit, takže je využitelná i v systému tzv. inteligentních domů. Pro její provoz není nutné instalovat rozvody vzduchu a lze s ní řešit větrání jen ve vybraných prostorech.
KORASMART 1400KORASMART 1400KORASMART 1400KORASMART 1400KORASMART 1400

Při rekuperaci vzduchu je znečištěný vzduch z místnosti rekuperační jednotkou odváděn ven. Rekuperační jednotka přitom zachycuje jeho teplo a ve výměníku ho předává čerstvému nasátému vzduchu, který vpouští do místnosti. Interiér se tak zbytečně neochlazuje a využívá se zde již jednou získané teplo.

Decentralizovaně, bez rozvodu vzduchu a účinností rekuperace až 73 %

KORASMART 1 400 představuje stavebně jednoduchý a přitom efektivní způsob přívodu čerstvého vzduchu i při zavřeném okně. Jedná se o takzvané decentralizované řešení, kdy není nutné instalovat v bytě rozvody vzduchu. Jednotkou lze vybavit jen vybranou místnost, nebo ji instalovat do domu postupně, podle finančních možností. Představuje tak ideální řešení nejen pro novostavby, ale i rekonstrukce.

Jednotka KORASMART 1 400 zaujme energeticky úsporným řízeným větráním umožňujícím nastavit maximální požadovanou vlhkost a teplotu. Její rekuperační schopnost dosahuje účinnosti až 73 %, což znamená, že zpětně dokáže využít až 73 % tepla z odpadního vzduchu pro předehřátí vzduchu čerstvého; patří proto k vysoce účinným. Významně tak pomáhá snížit náklady na vytápění. Větrací výkon lze volit v 10 stupních, čerstvý vzduch přitom do místnosti proudí bočními otvory v jednotce, takže nevzniká průvan. Samotná jednotka je vybavena podsvíceným LCD displejem a dálkovým ovladačem, který usnadňuje ovládání jednotky.

Tiše a bez pylů

KORASMART 1 400 je na přívodu vzduchu vybaven jemným pylovým filtrem, na odvodu pak filtrem hrubým prachovým. Na přívodu vzduchu lze filtr dodatečně zaměnit za speciální filtr s aktivním uhlím, jenž se stará o filtraci škodlivých látek a pachů. Podle potřeby tak pomáhá řešit problémy lidí trpících alergiemi na pyly nebo respiračními chorobami. Jelikož chod jednotky je velmi tichý a navíc dokáže výrazně utlumit hluk pronikající zvenčí, hodí se do obývacího pokoje i do ložnice. KORASMART 1400 lze automaticky naprogramovat na požadovanou teplotu a vlhkost vzduchu v interiéru.

Jednoduchá montáž

Vlastní montáž KORASMART 1400 je rychlá a snadná. Pro instalaci jednotky stačí vyvrtat skrz vnější stěnu otvor o průměru 120 mm. Do tohoto otvoru se vsune trubka, jež je součástí balení, utěsní se a z vnější strany se připevní krycí mřížka. Z druhé strany se pak již jen namontuje vlastní jednotka, která může být jak na omítce, tak částečně zapuštěna do zdi. Díky svým rozměrům (šířka 490 x výška 467 mm x hloubka 178) a jednoduchému svěžímu designu tak zapadne takřka do jakéhokoli interiéru.


Lokální nástěnnou větrací jednotku s rekuperací KORASMART 1 400 vybavenou podsvíceným LCD displejem a komfortním dálkovým ovládáním lze zakoupit od 34 106 Kč (cena včetně DPH).

Více informací naleznete na www.korado.cz.


23.3.2015

Doporučené odkazy

Knauf Praha, s. r. o.
Společnost  Knauf Praha, s. r. o., působí na českém trhu v oblasti výroby a prodeje ...
RADION - Mgr. Stanislav Paleček
Firma RADION - Mgr.Stanislav Paleček se zabývá diagnostikou staveb od radonového průzkumu po ...
SMOLA Josef ING. ARCH. - autorizovaný architekt
Dlouhodobě se věnuje problematice bydlení, individuálním návrhům domů, včetně tvorby ...

Doporučené články

Dobré pracovní oblečení užijete i na zahradě

Pracovní oblečení se rozhodně nenosí pouze do práce, tedy do zaměstnání. Šikovné montérky se spoustou kapes a pohodlné tričko užijete i doma, když se pustíte do nějaké kutilské činnosti, nebo se vydáte pracovat na zahradu. Češi jsou milovníci chat a zahrádek. Rádi zde ...

celý článek
Jak se zbavit v roce 2022 kadeřavosti broskvoní a mít bohatou úrodu broskví pro celou rodinu?

Jak se zbavit v roce 2022 kadeřavosti broskvoní a mít bohatou úrodu? Kadeřavost broskvoní je častým problémem, který řeší nejeden zapálený zahrádkář. Důležitým faktorem je hlavně prevence v podobě včasného ošetření stromů. Kdy a jak zakročit a ochránit svou ...

celý článek
Jakou barvu do interiéru?

Jakou barvu do interiéru? Volba barvy v interiéru je velmi důležitým krokem, který není radno uspěchat. Přeci jen s vámi zvolenou barvou budete žít. Alespoň do té doby, kdy se rozhodnete překrýt ji barvou jinou. Barva v interiréru do značné míry předurčuje jeho atmosféru a ...

celý článek
Stavba Domu snů | Články o bydlení | Česká okna a dveře | Galerie o bydlení | Odkazy
Dům snů - informace o stavbě nízkoenergetických a pasivních domů.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Galerie o bydlení | EkodřevostavbyEurookna a dveře | SLAVONA | Okna a dveře | Keramické lustry na chalupu | Vybavení chalupy | Stavba chalupy