Jaké stavebniny zvolit pro stavby a rekonstrukce?

Kategorie: Stavba
Chystáte se na stavbu dřevostavby, altánu či pergoly? Hodláte vhodně zateplit fasádu, vyměnit střešní krytinu či potřebujete ušetřit prostor v interiéru? Pak rozhodně čtěte dále.

Vybrat vhodné stavební materiály při stavbách či rekonstrukcích není vždy úplně snadnou záležitostí. Na druhou stranu existuje aktuálně tolik různých možností, jakož i kvalitních výrobců a prodejců, že máte při náležité pozornosti jistotu výběru toho nejlepší. Pro lepší orientaci jsme si pro Vás v každém případě připravili několik rad, jež by Vám mohly pomoci.

Exteriér - OSB desky a KVH hranoly

Pokud se chystáte ke stavbě konstrukce na zahradě (např. altánu či pergoly), mohly by se Vám hodit OSB desky, jež jsou pevné, tuhé a zároveň mají pestrou škálu využití. Další vhodnou variantu pak představují KVH hranoly. Jestliže se chystáte na stavbu celé dřevostavby, právě kombinace OSB desek s KVH hranoly se Vám nepochybně osvědčí.

Náš tip: v e-shopu Stavbaonline.cz seženete KVH hranoly z kvalitního, zejména smrkového dřeva, a to od českých dodavatelů za příznivé ceny!

Zateplení fasády a střešní krytina

Chcete-li šetřit peníze i životní prostředí, správné zateplení fasády i výběr střešní krytiny jsou dozajista důležitými faktory. Co se týče první oblasti, můžeme Vám doporučit fasádní polystyren, jenž je k dnešnímu dni vůbec nejpoužívanějším izolantem. Plechová krytina je potom řešením pro střechu, neboť i přes nízkou pořizovací cenu přináší výtečnou odolnost proti všem možným vlivům prostředí.

Stavební materiály pro práci v interiérech

Pro práci v interiéru můžete pochopitelně zvolit celou řadu rozličných materiálů, např. sádrokartonové desky pro montáž příček či obklady stěn. Kvalitní výsledky se ovšem také odvíjí od kvalitního nářadí. Takové vibrační brusky jsou toho názorným příkladem.
Jestliže navíc chcete v domácnosti ušetřit místo, vhodným řešením jsou nepochybně stavební pouzdra pro zasouvání dveří do stěny, případně půdní schody, které lze snadno skrýt do střešní konstrukce. Ani nedostatek prostoru tedy nemusí být neřešitelným problémem.


29.12.2013

Doporučené odkazy

SMOLA Josef ING. ARCH. - autorizovaný architekt
Dlouhodobě se věnuje problematice bydlení, individuálním návrhům domů, včetně tvorby ...
ATREA - specialista na rekuperaci tepla
Zásadním principem výrobního programu firmy ATREA s. r. o. je již od roku ...
M.T.A., spol. s r.o.
Dodavatel materiálů pro dřevostavby. Jeden z hlavních partnerů "Domu snů"

Doporučené články

Dobré pracovní oblečení užijete i na zahradě

Pracovní oblečení se rozhodně nenosí pouze do práce, tedy do zaměstnání. Šikovné montérky se spoustou kapes a pohodlné tričko užijete i doma, když se pustíte do nějaké kutilské činnosti, nebo se vydáte pracovat na zahradu. Češi jsou milovníci chat a zahrádek. Rádi zde ...

celý článek
Jak se zbavit v roce 2022 kadeřavosti broskvoní a mít bohatou úrodu broskví pro celou rodinu?

Jak se zbavit v roce 2022 kadeřavosti broskvoní a mít bohatou úrodu? Kadeřavost broskvoní je častým problémem, který řeší nejeden zapálený zahrádkář. Důležitým faktorem je hlavně prevence v podobě včasného ošetření stromů. Kdy a jak zakročit a ochránit svou ...

celý článek
Jakou barvu do interiéru?

Jakou barvu do interiéru? Volba barvy v interiéru je velmi důležitým krokem, který není radno uspěchat. Přeci jen s vámi zvolenou barvou budete žít. Alespoň do té doby, kdy se rozhodnete překrýt ji barvou jinou. Barva v interiréru do značné míry předurčuje jeho atmosféru a ...

celý článek
Stavba Domu snů | Články o bydlení | Česká okna a dveře | Galerie o bydlení | Odkazy
Dům snů - informace o stavbě nízkoenergetických a pasivních domů.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Galerie o bydlení | EkodřevostavbyEurookna a dveře | SLAVONA | Okna a dveře | Keramické lustry na chalupu | Vybavení chalupy | Stavba chalupy