Jak sjednat stavební spoření a na co si dát pozor?

Kategorie: 0
Stavební spoření je populárním finančním produktem, s pomocí něhož můžete zhodnocovat své úspory a zároveň využít lákavého úvěru na bydlení. Rozhodnete-li se využít tohoto peněžního řešení, pak máte určitě na výběr, co se týče volby konkrétního poskytovatele.

Stavební spoření  nabízí hned několik bankovních a finančních společností. Chcete-li si vybrat spoření s nízkými poplatky, výhodnou úrokovou sazbou a ostatními parametry, využijte k tomu praktického srovnání na internetu.

Tato varianta online je přístupná 24 hodin denně a 7 dnů v týdnu. Na počátku všeho tak budete moci ušetřit minimálně spoustu drahocenného času, který by vám zabraly návštěvy poboček a srovnávání svépomocí.

Buďte při žádosti o stavební spoření obezřetní

Stavební spoření je obecně výhodným produktem, jenž má v dnešní době smysl. O tom není jakýchkoliv pochyb. I přesto byste si měli dávat pozor na některé věci, kvůli nimž si můžete spoření do jisté míry znehodnotit nebo prodražit. A k tomu občas bohužel přispívají i nekorektní finanční poradci.

Tak například velikost cílové částky stavebního spoření. Ta nejvyšší nemusí vždy znamenat to nejlepší. Volte ji s ohledem na své budoucí potřeby a nenechte se v plné míře ovlivňovat samotnými poskytovateli. Právě z cílové částky totiž platíte desetiprocentní provizi, takže toto konání mnohých prodejců má bezpochyby svůj význam.

Dále si dejte pozor na výpověď stavebního spoření. Myslete na to, že pokud smlouvu ukončíte dříve, než před jejím skončením, což bývá doba šesti let, vystavujete se riziku ztráty státního příspěvku. A to není zcela zanedbatelná částka. Může to být až 2 000 Kč ročně.

Co když budete chtít využít úvěr ze stavebního spoření?

Stavební spoření upotřebí dva odlišné typy klientů. Jedni chtějí peníze zhodnotit a obdržet státní podporu. Jiní si spoří za účelem získat primárně úvěr ze stavebního spoření. Ať už jde o ten překlenovací nebo řádný, s nímž se pojí výhodná úroková sazba.

Také v tomto směru si pohlídejte konání některých finančních poradců, kteří by vám měli zajišťovat poskytnutí peněžních prostředků tímto způsobem.

Někdy totiž narazíte na poradce, jež s vámi chtějí za každou cenu uzavřít novou smlouvu a na ni pasovat úvěr ze stavebního spoření. Takovou variantu se snažte vždy odmítat a využívejte potenciál své původní smlouvy na stavební spoření, ať už je nastavena jakkoliv. Právě s pomocí ní se totiž domůžete lepších podmínek a máte naspořenou nějakou minimální částku. Zároveň se vyhnete poplatkům spjatým s uzavřením smlouvy nové.

Využijte potenciál stavebního spoření a nebraňte se bezpečnému zhodnocení vlastních finančních prostředků s adekvátním bonusem.


27.6.2017

Doporučené odkazy

Knauf Praha, s. r. o.
Společnost  Knauf Praha, s. r. o., působí na českém trhu v oblasti výroby a prodeje ...
SLAVONA - tradiční český výrobce oken a dveří

Výrobce dřevěných oken a dveří s dlouholetou tradicí, hlavním zaměřením je ...

M.T.A., spol. s r.o.
Dodavatel materiálů pro dřevostavby. Jeden z hlavních partnerů "Domu snů"

Doporučené články

Dobré pracovní oblečení užijete i na zahradě

Pracovní oblečení se rozhodně nenosí pouze do práce, tedy do zaměstnání. Šikovné montérky se spoustou kapes a pohodlné tričko užijete i doma, když se pustíte do nějaké kutilské činnosti, nebo se vydáte pracovat na zahradu. Češi jsou milovníci chat a zahrádek. Rádi zde ...

celý článek
Jak se zbavit v roce 2022 kadeřavosti broskvoní a mít bohatou úrodu broskví pro celou rodinu?

Jak se zbavit v roce 2022 kadeřavosti broskvoní a mít bohatou úrodu? Kadeřavost broskvoní je častým problémem, který řeší nejeden zapálený zahrádkář. Důležitým faktorem je hlavně prevence v podobě včasného ošetření stromů. Kdy a jak zakročit a ochránit svou ...

celý článek
Jakou barvu do interiéru?

Jakou barvu do interiéru? Volba barvy v interiéru je velmi důležitým krokem, který není radno uspěchat. Přeci jen s vámi zvolenou barvou budete žít. Alespoň do té doby, kdy se rozhodnete překrýt ji barvou jinou. Barva v interiréru do značné míry předurčuje jeho atmosféru a ...

celý článek
Stavba Domu snů | Články o bydlení | Česká okna a dveře | Galerie o bydlení | Odkazy
Dům snů - informace o stavbě nízkoenergetických a pasivních domů.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Galerie o bydlení | EkodřevostavbyEurookna a dveře | SLAVONA | Okna a dveře | Keramické lustry na chalupu | Vybavení chalupy | Stavba chalupy