Interiérové dveře nepostradatelným designovým prvkem

Kategorie: Dveře
Pryč jsou doby, kdy dveře v domě či bytě plnily pouze svou praktickou funkci a na jejich vzhled se příliš nedbalo. Pro hezké moderní bydlení jsou totiž i dveře důležitou součástí interiéru - lze je perfektně sladit s podlahou, vybavením i celkovým stylem místnosti, mohou prostor opticky pozměnit a skvěle poslouží i díky přídavným funkčním prvkům. A jaké dveře se v interiéru právě „nosí"? Hladký, nenápadný design, čisté linie splývající v jedné rovině a přírodní materiály, na druhou stranu jakoby kontrastující zářivé barvy laků a dávka luxusu a elegance v podobě prosklení - to jsou prvky reprezentující dnešní trendy u interiérových dveří.
SOLODOOR_model CRISTAL_KLARSOLODOOR_model POLAR 4_povrch Bílá POLARSOLODOOR_model SIMA_detail zapuštěného rámečkuSOLODOOR_model SONET 01_povrch CPL ořech

Čistá linie s hladkým detailem

V jednoduchosti je krása, to je prostý zákon, kterým se řídí také výrobci interiérových dveří. Společnost SOLODOOR proto pro letošní rok připravila pro své zákazníky novinku, kterou dříve mohli vyrobit pouze truhláři u dveří z masivu: dveře SIMA se zapuštěnými rámečky prosklení. Krásný řemeslný detail, nyní vyráběný již sériově, má kromě své jedinečné estetické funkce také své praktické výhody - jen tak něco se za zapuštěný rámeček dveří nezachytí. Navíc v kombinaci z bezfalcovou variantou dveří bude vše splývat v jedné rovině i spolu se zárubněmi.

Návrat k přírodě je patrný i v bytovém designu

Krása skutečného dřeva prostě nikdy neomrzí. Tento přetrvávající trend zaznamenává i společnost SOLODOOR a nabízí proto mnoho svých modelů dveří v dekoru tuzemských i exotických dřevin. Na výběr jsou povrchové úpravy fólie, CPL laminát, strukturovaný povrch SOLO 3D dokonale imitující dřevo či nestárnoucí dýha.

Sklo prosvětlí, propojí, zkrášlí

V moderních interiérech by sklo nemělo chybět, u interiérových dveří je to navíc ve spojení s přírodním dekorem něco opravdu krásného. Tato jednoduchá, neotřelá kombinace materiálů dodá každé místnosti na luxusním vzhledu, může prostor vkusně propojit nebo naopak elegantně oddělit použitím diskrétního, neprůhledného skla. Pro takové řešení interiéru najdete u společnosti SOLODOOR např. dveře SONET, které dokonale snoubí přírodní dekor s rovným či oblým pruhem skla v různých šířkách. Pokud chcete prostor cíleně propojit, jsou tou pravou volbou celoskleněné dveře CRISTAL. Samozřejmostí je pak výběr hned z několika pískovaných či rýhovaných vzorů a několika druhů a barev skla.

Lakujeme s nápadem

Není snad ani nutné připomínat, jak významnou roli hraje v interiérech už po několik desetiletí bílá barva. Pro svou neutrálnost se hodí téměř všude, opomíjena proto není ani v současné době, při moderním řešení interiérů. Modelová řada POLAR s exkluzivním vícevrstvým lakováním představuje jednu z nejprodávanějších řad společnosti SOLODOOR a není se opravdu čemu divit - sněhobílé dveře prostě jsou a zůstanou oblíbeným evropským trendem.

Novým myšlenkám se meze nekladou - oživit bílé dveře se rozhodli designéři společnosti SOLODOOR a vznikla tak originální modelová řada PRESI, která kombinuje bílý lak s dekorativním dřevinovým potiskem. Pruhy či kostičky tak vnesou do interiéru neobvyklý nápad, navíc jde o ekonomickou variantu dveří.

Moderní interiérová řešení si však žádají i výraznější barvy, proto byla designéry společnosti SOLODOOR vytvořena duhová řada lakovaných dveří RAINBOW. Zvoleny byly barvy pro odvážnější i střídmější interiéry: cappuccino, antracitová šedá, čínská červeň, petrolejová modrá či žlutá písková.

Funkční dveře nejsou fikcí

Protože od dveří mnohdy očekáváme ještě víc, je tu modelová řada VERTIGO VARIANT (SOLODOOR), která díky chytrým přídavným prvkům nabízí elegantní a originální řešení pro stísněný prostor či oživení interiéru. Myslíte si třeba, že by si vaše dítko zasloužilo více prostoru pro vyjádření své rozvíjející se kreativity? Na to stejné mysleli designéři společnosti SOLODOOR a vytvořili model dveří, do kterých lze zakomponovat tabuli na kreslení, magnetickou tabuli či korkovou nástěnku. Tyto chytré dveře oceníte nejen jako nápaditý doplněk do dětského pokoje, ale také v případě, že potřebujete ušetřit prostor - vsazením patřičných funkčních prvků lze dveře VERTIGO VARIANT proměnit také ve věšák či zrcadlo.

Společnost SOLODOOR a.s. je tradičním, ryze českým výrobcem interiérových dveří a obložkových zárubní. Založena byla roku 1997 jako nástupnická organizace Dřevařské výroby SOLO Sušice a.s. Objem výroby v současné době činí více než 250 tisíc interiérových dveří a 80 tisíc obložkových zárubní ročně. Společnost zaměstnává kolem 200 zaměstnanců a patří mezi největší zaměstnavatele regionu. Kromě jiného se může pyšnit i známkou kvality CZECH MADE, oceněním, které zohledňuje nejen kvalitu výrobků, ale i působení firmy na životní prostředí, spotřebu energií či péči o zaměstnance. Kompletní nabídku sortimentu i služeb a seznam prodejních partnerů naleznete na www.solodoor.cz.

Související články:

Za domovní vchod se nestyďte!

Vchodové dveře by měly ladit s domem

Jak nenaletět při výběru vchodových dveří

Nové trendy vchodových dveří

Představujeme nové vzory vchodových dveří


13.7.2014

Doporučené odkazy

ATREA - specialista na rekuperaci tepla
Zásadním principem výrobního programu firmy ATREA s. r. o. je již od roku ...
SMOLA Josef ING. ARCH. - autorizovaný architekt
Dlouhodobě se věnuje problematice bydlení, individuálním návrhům domů, včetně tvorby ...
RADION - Mgr. Stanislav Paleček
Firma RADION - Mgr.Stanislav Paleček se zabývá diagnostikou staveb od radonového průzkumu po ...

Doporučené články

Dobré pracovní oblečení užijete i na zahradě

Pracovní oblečení se rozhodně nenosí pouze do práce, tedy do zaměstnání. Šikovné montérky se spoustou kapes a pohodlné tričko užijete i doma, když se pustíte do nějaké kutilské činnosti, nebo se vydáte pracovat na zahradu. Češi jsou milovníci chat a zahrádek. Rádi zde ...

celý článek
Jak se zbavit v roce 2022 kadeřavosti broskvoní a mít bohatou úrodu broskví pro celou rodinu?

Jak se zbavit v roce 2022 kadeřavosti broskvoní a mít bohatou úrodu? Kadeřavost broskvoní je častým problémem, který řeší nejeden zapálený zahrádkář. Důležitým faktorem je hlavně prevence v podobě včasného ošetření stromů. Kdy a jak zakročit a ochránit svou ...

celý článek
Jakou barvu do interiéru?

Jakou barvu do interiéru? Volba barvy v interiéru je velmi důležitým krokem, který není radno uspěchat. Přeci jen s vámi zvolenou barvou budete žít. Alespoň do té doby, kdy se rozhodnete překrýt ji barvou jinou. Barva v interiréru do značné míry předurčuje jeho atmosféru a ...

celý článek
Stavba Domu snů | Články o bydlení | Česká okna a dveře | Galerie o bydlení | Odkazy
Dům snů - informace o stavbě nízkoenergetických a pasivních domů.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Galerie o bydlení | EkodřevostavbyEurookna a dveře | SLAVONA | Okna a dveře | Keramické lustry na chalupu | Vybavení chalupy | Stavba chalupy