Australská hypotéka - K novému bydlení s klokany?

Kategorie: 0
Blíží se Vánoce a vy byste možná mohli své rodině konečně pořídit dárek nejcennější - vlastní domov. Současná situace na trhu s nemovitostmi i dlouhé období levných hypoték vám jen nahrává. V posledních letech a měsících se zkracuje doba, za kterou jsou lidé schopni své nové bydlení uhradit. A letošní podzim přinesl další vlnu zlevňování hypoték.

Australská hypotéka

Způsobů, jak získat potřebné finance na stavbu nebo koupi vlastního domu či bytu, je několik a určitě jste o všech přemýšleli a propočítávali různé varianty. Co je Americká hypotéka, jistě taky víte. Tato možnost je na našem trhu už několik let. Je to neúčelová půjčka, tedy takový hypoteční úvěr, u kterého banka nezkoumá, na co klient poskytnutou půjčku použije. Klient však musí ručit nemovitostí a předložit výši a zdroj svých příjmů.

A slyšeli jste o Australské hypotéce? Možná jste už vysmáté klokany někde zahlédli, třeba v televizní reklamě. O co tedy jde? S pojmem Australská hypotéka přichází poprvé teď Hypoteční banka. Jedná se o akci na podporu rodinného bydlení, která probíhá od 1. října do 30. listopadu 2012. A protože je to jakási hypotéka naruby, byla nazvána Australskou hypotékou a jedním ze záměrů je, aby se lidé dobře bavili.

Budoucí klienty nejvíce zajímají samozřejmě nabízené výhody. Hlavní výhodou Australské hypotéky je, že čím více si klient půjčí, tím více ušetří na úrokové sazbě. Sleva při hypotečním úvěrů do 1 mil. Kč dosahuje 0,1% bodů z úrokové sazby, u hypotéky od 1-2 mil. pak 0,2% bodů, od 2-3 mil. 0,3% bodů a u hypotéky nad 3 mil. Kč je možné získat slevu ve výši 0,4% bodů. Nabídka platí pro nové klienty při délce fixace 5 let.

Další výhodou Australské hypotéky je, že klienti s úvěrem ve výši 70 % zástavní hodnoty nemovitosti vůbec neplatí poplatek za zpracování smlouvy a klienti s úvěrem ve výši 85 % zástavní hodnoty zaplatí pouze 2900 Kč. Tím ještě více ušetří náklady na pořízení vlastního bydlení.

Pokud chcete o Australské hypotéce vědět víc, nemusíte běžet hned na pobočku banky. Na stránkách Hypoteční banky si můžete na hypoteční kalkulačce předběžně spočítat, jak by mohla vaše hypotéka vypadat, nebo můžete využít služeb Virtuální pobočky a probrat hypotéku z pohodlí domova.


15.10.2012

Doporučené odkazy

M.T.A., spol. s r.o.
Dodavatel materiálů pro dřevostavby. Jeden z hlavních partnerů "Domu snů"
RADION - Mgr. Stanislav Paleček
Firma RADION - Mgr.Stanislav Paleček se zabývá diagnostikou staveb od radonového průzkumu po ...
Knauf Praha, s. r. o.
Společnost  Knauf Praha, s. r. o., působí na českém trhu v oblasti výroby a prodeje ...

Doporučené články

Dobré pracovní oblečení užijete i na zahradě

Pracovní oblečení se rozhodně nenosí pouze do práce, tedy do zaměstnání. Šikovné montérky se spoustou kapes a pohodlné tričko užijete i doma, když se pustíte do nějaké kutilské činnosti, nebo se vydáte pracovat na zahradu. Češi jsou milovníci chat a zahrádek. Rádi zde ...

celý článek
Jak se zbavit v roce 2022 kadeřavosti broskvoní a mít bohatou úrodu broskví pro celou rodinu?

Jak se zbavit v roce 2022 kadeřavosti broskvoní a mít bohatou úrodu? Kadeřavost broskvoní je častým problémem, který řeší nejeden zapálený zahrádkář. Důležitým faktorem je hlavně prevence v podobě včasného ošetření stromů. Kdy a jak zakročit a ochránit svou ...

celý článek
Jakou barvu do interiéru?

Jakou barvu do interiéru? Volba barvy v interiéru je velmi důležitým krokem, který není radno uspěchat. Přeci jen s vámi zvolenou barvou budete žít. Alespoň do té doby, kdy se rozhodnete překrýt ji barvou jinou. Barva v interiréru do značné míry předurčuje jeho atmosféru a ...

celý článek
Stavba Domu snů | Články o bydlení | Česká okna a dveře | Galerie o bydlení | Odkazy
Dům snů - informace o stavbě nízkoenergetických a pasivních domů.
Doporučujeme: Eurookna | Vchodové dveře | To pravé BYDLENÍ | Galerie o bydlení | EkodřevostavbyEurookna a dveře | SLAVONA | Okna a dveře | Keramické lustry na chalupu | Vybavení chalupy | Stavba chalupy